Incendii de vegetație lângă Pitești și Ploiești

Incendii de vegetație lângă Pitești și Ploiești

Două incendii de vegetație uscată au avut loc, duminică, în județele Argeș și Prahova, lângă orașele Pitești și Ploiești.

Un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit, duminică seară, într-o zonă de la periferia municipiului Piteşti s-a extins la un depozit de mase plastice, baloturi din deşeuri arzând cu degajare mare de fum. 

Incendiul a izbucnit în zona Podul Viitor, iar flăcările care au cuprins iniţial vegetaţie uscată s-au extins la un depozit de deşeuri. Iniţial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a trimis la locul intervenţiei o autospecială de stingere, ulterior alte două, de la Detaşamentele de Pompieri Piteşti şi Bradu, fiind trimise în sprijin.  

ADVERTISING

Pompierii au acţionat nu doar pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată şi deşeuri, ci şi pentru protecţia unei construcţii de pe o proprietate vecină.   

La depozitul de deşeuri flăcările au cuprins resturi din plastic strânse sub formă de balot, care au ars cu degajare mare de fum. Pentru stingerea incendiului în acest caz pompierii au folosit spumă.  

Acesta este al doilea incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în doar câteva ore în judeţul Argeş. Duminică după-amiază, un alt incendiu a cuprins vegetaţia de pe un teren în zona kilometrului 112 al autostrăzii A 1 Bucureşti – Piteşti, focul fiind stins de către pompieri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Incendii pe aproape 100 de hectare în Prahova, în acest weekend

Totodată, un incendiu de proporţii a cuprins, duminică, aproximativ 40 de hectare de vegetaţie uscată din judeţul Prahova. Terenul afectat de foc este traversat de o conductă care transportă gaze şi la care pompierii au observat o flacără de un metru şi jumătate, cel mai probabil întreţinută de o scăpare de gaz produsă ca urmare a unei avarii.

Incendiul a izbucnit în apropierea oraşului prahovean Boldeşti-Scăeni, situat în apropiere de municipiul Ploieşti. Focul s-a manifestat violent, arzând vegetaţie uscată înaltă, respectiv stuf.  

ADVERTISING

Întrucât incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a alocat progresiv mai multe autospeciale de stingere, în sprijinul pompierilor militari venind şi cei ai unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă. Acţiunea a fost una contra cronometru, în condiţiile în care exista pericolul ca flăcările să ajungă la şase proprietăţi.  

"Prin zona cu stuf trecea şi o conductă de gaze. După ce a ars vegetaţia din jurul acesteia, s-a observat că persistă o flacără de aprox. 1,5 metri, cel mai probabil întreţinută de o scăpare de gaze”, transmite ISU Prahova.

Este al doilea incendiu de proporţii care cuprinde terenuri acoperite cu vegetaţie uscată în judeţul Prahova, în ultimele ore. Sâmbătă seară, pompierii prahoveni au participat la o acţiune de stingere a unui incendiu care a cuprins aproximativ 50 de hectare de teren din apropierea localităţii Pantazi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇