Încă un centru de bătrâni a fost închis, după controlul făcut de autorități

Încă un centru de bătrâni a fost închis, după controlul făcut de autorități

Un centru de bătrâni din municipiul Botoșani a fost închis, iar altele au fost amendate, în urma neregulilor găsite în timpul controalelor făcute de autorități în ultimele zile.

Polițiștii din cadrul IPJ Botoșani, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătatea Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au verificat la finalul acestei săptămâni două locații, din muncipiul Botoșani, în care sunt îngrijite persoane vârstnice, potrivit News.ro.

În urma neregulilor constatate, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în declarații și exercitarea fără drept a unei profesii, cercetările fiind continuate, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

ADVERTISING

De asemenea, au fost aplicate 4 amenzi în valoare de 45.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind sănătatea publică și pentru nerespectarea normelor privind paza obiectivelor și bunurilor.

Ca măsură complementară a fost dispusă anularea autorizației de funcționare în cazul unuia dintre obiective.

Sâmbătă, numărul centrelor pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau copii închise în urma controalelor autorităţilor ajunsese la 30. De asemenea, la 36 de unităţi a fost suspendată activitatea. Valoarea amenzilor date până în prezent depăşeşte 1,2 milioane de lei. În perioada 10-15 iulie, la nivel naţional au fost făcute controale la 2.658 de servicii sociale.

ADVERTISING

Cele mai multe centre închise sunt în Bucureşti - 11, câte două în Constanţa, Dolj, Giurgiu, Maramureş, Teleorman şi câte unul în Călăraşi, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Tulcea şi Vaslui.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇