Afacerile cu azile merg excelent - profit mediu de 48% și randament de 300% pentru patroni

Afacerile cu azile merg excelent - profit mediu de 48% și randament de 300% pentru patroni
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Afacerile cu azile de bătrâni sau pentru persoane cu dizabilități au avut cea mai intensă dezvoltare în ultimul deceniu şi obţin profituri în creștere și randamente ridicate pentru acționari, este concluzia analistului financiar Iancu Guda, la care a ajuns după ce a analizat situaţiile financiare ale companiilor.

Guda prezintă şi grafice despre acest business care a crescut spectaculos în România.

"Afacerile cu azile de bătrâni au cea mai mare creştere a venitului în ultimul deceniu şi obţin printre cele mai ridicate rate de profit sau randament pentru acţionari (“patroni”):

ADVERTISING

- creşterea numărului de azile x8

image-30

- creşterea venitului (cifra afaceri) x28

image-29

- profitabilitatea medie operaţională = 48%

image-31

- randamentul capitalului investit = 300% / an

image-32

Am ajuns la aceste concluzii după o analiză de numai 2 ore. Situaţiile financiare ale companiilor sunt publice, gratuit pe MFP (https://mfinante.gov.ro/.../per.../info-pj-selectie-dupa-cui)", scrie pe Facebook Iancu Guda.

Acesta continuă spunând că a susţinut mereu afacerile solide, profitabile, care generează valoare adăugată pentru societate, creează locuri de muncă, plătesc taxele, furnizorii şi datoriile la timp.

ADVERTISING

Însă "toate acestea într-un mod cinstit şi corect, atât pentru partenerii de afaceri, dar şi, cel mai important, clienţi. În cazul acesta, bătrânii şi persoanele aflate în incapacitatea de a se îngriji. Dacă toate aceste criterii sunt respectate, atunci marja superioară de profit este normală şi reflectă un model operaţional bun, superior prin calitate, servicii şi inovare".

Însă, în contextul scandalului actual cu “azilele groazei”, analistul crede că unii indicatori ar trebui să preocupe autorităţile responsabile.

ADVERTISING

"Spre exemplu, în Romania sunt 18 azile/centre sociale cu profit mediu net > 50%, venituri > 100k eur, care au în medie 3 angajaţi (!!!), jumatate sunt în Bucureşti şi Ilfov.

Nu insinuez că toate acestea au probleme … dar nu poţi să nu te întrebi cum se obţin aceste cifre doar cu 3 angajaţi (???).

Autorităţile ce fac? Se bazează doar pe ONG-uri şi investigaţiile jurnaliştilor/economiştilor?

Şi, dacă oamenii responsabili nu îşi fac treaba, atunci de ce nu sunt schimbaţi? Consideraţi că este FIRESC?", îşi încheie postarea analistul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇