Indienii și chinezii se bat la graniță cu bețe și cărămizi (Video)

Indienii și chinezii se bat la graniță cu bețe și cărămizi (Video)

O înregistrare video cu ceea ce pare a fi o ciocnire violentă între trupele indiene și cele chineze la frontiera din Himalaya a devenit virală pe rețelele de socializare.

Videoclipul, afirmă un ofițer militar indian care cunoaște confruntările de la granița dintre China și India, a fost filmat în statul indian muntos Arunachal Pradesh, scrie CNN.

Deși nu este clar cine a filmat sau a făcut public videoclipul, acesta a început să circule marți pe rețelele de socializare indiene, la doar câteva ore după ce Ministerul indian al Apărării a confirmat că a avut loc un conflict la graniță.

ADVERTISING

În videoclip – pe care CNN precizează că nu îl poate verifica – trupele din ambele țări sunt văzute pe un teren muntos, înconjurate de dealuri verzi, aparent neatinse de iarnă.

Deși sunt separați de sârmă ghimpată, imaginile par să arate cum trupele indiene îi bat pe soldații chinezi cu arme improvizate, inclusiv ceea ce par a fi bețe de lemn și țevi de metal. În câteva cazuri, soldații indieni pot fi văzuți aruncând cu cărămizi sau pietre.

Mulți dintre soldații chinezi, adunați de cealaltă parte a sârmei, par să aibă în mâini, de asemenea, bețe lungi sau bastoane.

ADVERTISING

În cele din urmă, sârma ghimpată se prăbușește și soldații indieni merg înainte, determinând trupele chineze să sară peste un zid de piatră și să părăsească zona, în uralele părții indiene.

O sursă militară indiană a spus că astfel de agresiuni sunt frecvente din cauza percepțiilor diferite ale celor două părți asupra frontierei.

Mai mulți experți au declarat pentru CNN că videoclipul nu este filmat recent, având în vedere lipsa zăpezii. Cu toate acestea, videoclipul oferă o perspectivă asupra tensiunilor actuale, despre care informațiile sunt, de obicei, strict restricționate de către autorități.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇