Imagini cu o dronă kamikaze care ar fi lovit o unitate militară de la Tiraspol. Chișinăul dezminte (Video)

Imagini cu o dronă kamikaze care ar fi lovit o unitate militară de la Tiraspol. Chișinăul dezminte (Video)

O dronă kamikaze ar fi lovit, duminică, o unitate militară de la Tiraspol, în ultimele ore ale desfășurării alegerilor prezidențiale din Rusia. Despre acest lucru scrie presa din Ucraina, precum și cea din stânga Nistrului. Într-o reacție rapidă, guvernul din Republica Moldova spune că ar fi doar o tentativă de intoxicare și evenimentul nu ar fi avut loc.

Mai multe imagini au apărut pe canalele de Telegram. Potrivit surselor media, pe rețele apar imagini cu rămășițele dronei, iar cei din stânga Nistrului anunță că nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești.

ADVERTISING

„Astăzi, un incendiu a avut loc pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Tiraspol, care a apărut ca urmare a unei explozii. S-a stabilit ulterior că explozia a avut loc ca urmare a unui atac cu o dronă kamikaze. A fost deschis un dosar penal”, conform presei din regiunea transnistreană, relatează unimedia.md.

Reacția guvernului Republicii Moldova

Guvernul din Republica Moldova a reacționat la informațiile apărute și spune că este doar o tentativă de a provoca frică și panică în regiune. Autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă un atac și susțin că tehnica militară din imaginile de pe rețele nu funcționează de câțiva ani.

ADVERTISING

„Biroul politici de reintegrare a luat legătura cu celelalte autorități publice ale Republicii Moldova, iar în urma examinării imaginilor video și din schimbul de informații, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică și panică în regiune.

Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani. Autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene”, potrivit unui comunicat de presă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇