Iașiul a ajuns județul cu cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore. Trei pelerini au ajuns la spital cu Covid

Iașiul a ajuns județul cu cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore. Trei pelerini au ajuns la spital cu Covid

Județul Iași a raportat astăzi 1.150 de cazuri de coronavirus, la doar câteva ore după ce autoritățile anunțau că peste 85.000 de oameni au stat la coadă în ultimele șapte zile pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Cifra depășește chiar și numărul de cazuri raportat de Ilfov (747), plasând județul Iași pe locul doi la totalul de cazuri de Covid raportate în ultimele 24 de ore, după Municipiul București (3.123).

Mai mult decât atât, trei pelerini au și ajuns la spital cu Covid chiar în ultimele 24 de ore, potrivit coordonatorului UPU SMURD Iasi, Diana Cimpoeşu.

ADVERTISING

”Nu au respectat nici legislația, nici indicațiile de a nu pleca la drum în astfel de momente, în astfel de zone, cu simptomatologie. Sigur, boala fusese contactată în localitățile de domiciliu”, a declarat reprezentantul SMURD Iași la Digi 24.

Ea a ținut să precizeze că îmbolnăvirea celor trei nu a avut legătură cu pelerinajul. ”Ei au declarat că au simțit aceste simptome când au ajuns la Iași”, a explicat Diana Cimpoeșu.

Cu toate aceste, unul dintre ei chiar a reușit să ajungă până în centrul Iașiului, când i s-a făcut rău.

ADVERTISING

”Unul era cu mașina personală și a parcat într-un cartier ieșean și a apelat 112. Al doilea a ajuns în zona Mitropoliei și a apelat 112. Al treilea a ajuns la spital după ce a ajuns în zona centrală a Iașiului”, a spus ea.

Toți trei sunt internați acum și au forme ușoare spre medii, dar consecințele acestei migrații în număr mare de oameni spre Iași se va resimți cu siguranță în localitățile de unde provin acești oameni.

”Efectul se simte în județele de unde ei au venit, nu există o evidență, să facă vreo legătură. Fiecare va ști pentru el. Bănuiesc că în Iași nu va crește (rata de incidență - n.red.) în contextul pelerinajului”, mai spune reprezentantul SMURD care spune că, de acolo de unde au spuravegheat ei, regulile s-au respectat.

ADVERTISING

La spitalul din Iași situația este critică deja de două săptămâni. Există doar o secție Covid, cu 10 pacienți ventilați.

”Locuri nu mai avem de două săptămâni. Acești pacienți care rămân în UPU sunt în plus față de Terapia Intensivă, chiar cu deschiderea a trei saloane noi, inclusiv cu cel de la Lețcani”, a spus Diana Cimpoeşu, pentru Digi24.

O.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇