Guvernul rus a invitat la Moscova organizații palestiniene, inclusiv Hamas și Jihadul Islamic. Vrea să-i ajute „să strângă rândurile”

Guvernul rus a invitat la Moscova organizații palestiniene, inclusiv Hamas și Jihadul Islamic. Vrea să-i ajute „să strângă rândurile”

Guvernul rus a invitat o serie de organizaţii palestiniene, inclusiv Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian, la o întâlnire la Moscova pe 29 februarie, a anunţat vineri viceministrul de externe Mihail Bogdanov.

Informația este furnizată de agenția de presă TASS, informează DPA.

Potrivit lui Bogdanov, scopul întâlnirii este de a ajuta diferitele grupuri să strângă rândurile. "Lucrăm pe ipoteza că Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) este reprezentantul legitim al poporului palestinian şi va continua să fie", a spus el.

ADVERTISING

"Ea este recunoscută de comunitatea internaţională şi de noi", a adăugat el. Dar au fost invitate şi alte organizaţii, inclusiv Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian, grupările din spatele atacurilor de la 7 octombrie asupra Israelului lansate din Fâşia Gaza, notează DPA.

De la atacuri, Moscova a primit deja înalţi reprezentanţi ai Hamas.

Înfiinţată în 1964, OEP este recunoscută de Naţiunile Unite din 1974. Ea serveşte drept organizaţie-umbrelă pentru diverse grupuri, inclusiv Fatah, organizaţia politică condusă de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

ADVERTISING

Fatah şi Hamas sunt rivale. Hamas a expulzat Fatah din Fâşia Gaza într-un conflict sângeros în 2007, dar au avut loc încercări de reconciliere de atunci.

Bogdanov a spus că grupări cu sediul în Siria, Liban şi alte ţări ar urma să fie de asemenea prezente. El a estimat numărul de organizaţii prezente la conferinţă, care va avea loc până la 1 sau 2 martie, între 12 şi 14. Conferinţa este a treia de acest gen, a adăugat el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇