Guvernul moldovean explică de ce erau tunuri și camioane militare noaptea trecută pe străzile din Chișinău și Cahul

Guvernul moldovean explică de ce erau tunuri și camioane militare noaptea trecută pe străzile din Chișinău și Cahul

Ministerul moldovean al Apărării a venit cu explicaţii în cursul zilei de luni în legătură cu imaginile apărute pe reţele de social care arată camioane tractând tunuri, precum şi alte echipamente militare noaptea trecută pe străzile oraşelor Chişinău şi Cahul, ceea ce a suscitat îngrijorare pe fondul războiului în Ucraina.

Potrivit unui comunicat al ministerului, această tehnică militară este din dotarea Armatei Naţionale şi se deplasa spre centre de instruire, unde urmează să participe la exerciţiul „Scutul de foc 2022”, preconizat să se desfăşoare între 12 şi 23 septembrie.

ADVERTISING

„Antrenamentele fac parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul în curs. Îndemnăm cetăţenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naţionale şi să se abţină de la distribuirea imaginilor în spaţiul online, întrucât aceasta ar putea genera dezinformări", menţionează instituţia de apărare în comunicat.

Ministerul moldovean al Apărării mai precizează că aceste exerciţii se desfăşoară anual, începând cu 2015, conform Deschide.md.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇