Grecii nevaccinaţi care au peste 60 de ani sunt amendaţi de azi cu 100 de euro pe lună

Grecii nevaccinaţi care au peste 60 de ani sunt amendaţi de azi cu 100 de euro pe lună

Persoanele nevaccinate în vârstă de peste 60 de ani urmează să plătească – începând cu 16 ianuarie – o amendă de 100 de euro pe lună, atât timp cât nu se vaccinează, a anunţat Guvernul grec.

Publicitate

Executivul precizează că vaccinarea acestei categorii de vârstă a populaţiei este obligatorie de la sfârşitul lui noiembrie, relatează AFP.

Această decizie a fost luată din cauză că ”nouă morţi din zece din cauza Covid-19 au loc în această categorie de vârstă”, a subliniat joi, într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt al Guvernului, Yannis Economou.

El a precizat că ”şapte persoane intubate din zece au peste 60 de ani, iar opt din zece nu sunt vaccinate”.

Publicitate

”Începând de la 16 ianuarie, sancţiunile prevăzute de lege vor fi aplicate, iar o amendă lunară de 100 de euro va fi aplicată atât timp cât aceste persoane nu se vaccinează”, a subliniat el.

Cu scopul de a îndemna la vaccinare împotriva Covid, premierul Kyriakos Mitsotakis anunţa la sfârşitul lui noiembrie că vaccinarea este obligatorie în cazul persoanelor peste 60 de ani şi le-a dat termen persoanelor nevaccinate să se vaccineze până la 16 ianuarie.

Potrivit unor date oficiale de la sfârşitul lui noiembrie, aproape 67% din populaţia generală a Greciei s-a vaccinat - inclusiv 79% dintre adulţi.

Pandemia s-a soldat cu 21.600 de morţi în Grecia, iar rata mortalităţii a crescut puternic începând cu noiembrie.

Miercuri s-au înregistrat 77 de morţi din cauza Covid-19 în 24 de ore, iar 670 de persoane erau internate la reanimare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇