Giurgiu: 42 de hectare de vegetație au ars, posibil din cauza unui foc nesupravegheat. Imaginile dezastrului

Giurgiu: 42 de hectare de vegetație au ars, posibil din cauza unui foc nesupravegheat. Imaginile dezastrului

Un incendiu de vegetaţie uscată a cuprins, sâmbătă, peste 40 de hectare de vegetație, în zona pădurii Bălănoaia, din judeţul Giurgiu. Din cauza suprafeţei mari afectate şi a vântului, intervenția pompierilor a fost mult îngreunată.

ISU-Giurgiu-incendiu-padure
Foto: ISU Giurgiu

„Aproximativ două ha de mirişte de grâu şi circa 40 de ha de litieră au ars, în această după-amiază, în pădurea Bălănoaia.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Punctului de Lucru Călugăreni, cu patru autospeciale de stingere şi o cisternă. Aceştia au fost sprijiniţi de personalul Ocolului Silvic Giurgiu.

ADVERTISING

Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la mirişte, vegetaţie uscată, dar şi în interiorul pădurii, în mai multe focare, arderea fiind întreţinută de vânt.

În unele dintre locuri accesul cu autospeciale nu s-a putut realiza, flăcările fiind stinse pompieri şi de personalul silvic, cu ajutorul lopeţilor speciale şi al stingătoarelor”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, sâmbătă seară.

ISU-Giurgiu-copaci-arsi
Foto: ISU Giurgiu

Din cauza suprafeţei mari pe care s-a extins focul, în zonă împădurită, personalul a fost suplimentat cu pompieri aflați în timpul liber, de la ISU Giurgiu.  

ADVERTISING

Primele concluzii ale specialiştilor arată că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.   

ISU-Giurgiu-padure-arsa
Foto: ISU Giurgiu

Pompierii atrag din nou atenţia asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile poate avea consecinţe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra proprietăţii sau chiar vieţii oamenilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇