Germania spune de ce nu trimite armament greu Ucrainei

Germania spune de ce nu trimite armament greu Ucrainei

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a explicat într-un interviu pentru presa de la Berlin de ce nu ajută Ucraina cu armamentul greu de care are nevoie.

Scholf a declarat, într-un interviu pentru Der Spiegel, că NATO trebuie să evite o confruntare militară directă cu Rusia, care ar putea duce la un al treilea război mondial, care va fi unul nuclear.

Nu trebuie să existe un război nuclear.

Olaf Scholz

Scholz a mai spus că nu există reguli care să precizeze când Germania ar putea fi considerată parte la războiul din Ucraina, așa că trebuie să fie foarte atent, arată The Guardian.

ADVERTISING

„De aceea este cu atât mai important să luăm în considerare fiecare pas cu mare atenție și să ne coordonăm îndeaproape unul cu celălalt”, a spus el. „Evitarea unei escalade către NATO este o prioritate pentru mine.”

„De aceea nu mă concentrez pe sondaje și nu mă las iritat de apelurile stridente. Consecințele unei erori ar fi dramatice”, spune cancelarul Germaniei.

De exemplu, Germania lucrează acum la o schemă prin care să livreze armament greu modern țărilor NATO, care la rândul lor să trimită în Ucraina armament mai vechi. Prin această schemă Germania speră să nu poată fi acuzată de Moscova că înarmează decisiv Kievul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇