Germania: Crește numărul de cazuri, testele devin obligatorii, în timp ce se anunță noi proteste ale negaționiștilor

Germania: Crește numărul de cazuri, testele devin obligatorii, în timp ce se anunță noi proteste ale negaționiștilor

Numărul noilor infectări cu coronavirus continuă să crească. Institutul Robert Koch a anunţat, sâmbătă, 1,122 de cazuri noi. Persoanele care revin din regiuni de risc sunt, începând de sâmbătă, obligate să se testeze.

Pentru a treia zi consecutiv, numărul noilor infectări cu coronavirus a depăşit 1.000 de cazuri. Joi au fost înregistrate 1.045 de noi infectări, iar de atunci cifrele cresc uşor. 

A fost pentru prima data, din mai, când s-a depăşit mia de contaminări cu SARS-CoV-2 pe zi. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus se ridică astfel la 215.336.

Şi decesele cauzate COVID-19 au crescut cu 12, ajungând la 9.195.

ADVERTISING

Vineri, Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat 1.147 de cazuri. Cele mai multe dintre infectări au fost înregistrate sâmbătă în landul Renania de Nord-Westfalia (444), urmat de landul Hessa (158).

În Germania începe al doilea val. Vor fi mai mulți infectați, dar nu va exista un al doilea lockdown

Risc sporit după vacanţa de vară

Experţii sunt îngrijoraţi mai ales din cauza celor care se întorc din vacanţă. De sâmbătă intră în vigoare testarea obligatorie a persoanelor care se întroc în Germania din aşa-numite regiuni de risc.

Costurile sunt preluate de către stat. Se vor efectua controale, iar persoanele care încalcă aceste prevederi, mai precis care refuză să se testeze, sunt pasibile de amenzi de până la 25.000 de euro, după cum a anunţat ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp numărul regiunilor de risc la nivel global creşte.

Lista lungă a zonelor de risc cuprinde în jur de 130 de ţări şi regiuni şi este în permanenţă actualizată de RKI.

Germania pune șapte județe din România pe lista roșie. E nevoie de test pentru COVID-19

Singura ţară a UE care figurează pe această listă e Luxemburg, în rest e vorba doar de anumite regiuni din ţări UE, cum ar fi Spania sau Belgia. Potrivit Ministerului federal de Externe, între aceste regiuni se numără Barcelona şi Costa Brava, în Spania şi Anvers, în Belgia.

Se întorc elevii

Pentru că în Germania vacanţele şcolare au început să ia sfârşit, deja de săptămâna trecută (perioada vacanţelor diferă de la land la land), tot mai mulţi turişti germani revin din concediu.

ADVERTISING

În landul cel mai populat al Germaniei, Renania de Nord-Westfalia (cu 5.500 de şcoli şi aproximativ 2,5 milioane de elevi), şcoala reîncepe miercuri, iar în Berlin, Brandenburg şi Schleswig-Holstein, luni.

Şcoală în pofida pandemiei - Cum funcționează deja în Germania

sondaj-școala-Germania
Foto: DW

În Mecklenburg-Pomerania Inferioară, unde cursurile şcolare au reînceput săptămâna trecută, două şcoli au fost, între timp, din nou închise. Multe şcoli se pregătesc, în acelaşi timp, pentru eventualitatea în care ar trebui să continue, ca pe timp de lockdown, cursurile online.

Pentru ca sistemul de homeschooling să poată funcţiona, e nevoie de un număr mai mare de laptopuri şi, înainte de toate, de acesul la Internet.

Conducerea şcolilor elaborează concepte menite a putea solicita bani publici din pachetul de digitalizare a şcolilor, care se ridică la 5,5 miliarde de euro. 

Pe aeroportul din Frankfurt pe Main aterizează în prezent, săptămânal, avioane cu aproximativ 16.000 de turişti care se întorc din vacanţă.

Săptămâna trecută au sosit în Germania, pe calea aerului, aproximativ 344.000 de persoane din întreaga lume. Tendinţa este în creştere. Experţii consideră testele obligatorii ca fiind îndreptăţite în condiţiile date.

Negaţioniştii COVID-19 au anunţat noi demonstraţii la Stuttgart. Sâmbăta trecută au ieşit în stradă la Berlin în jur de 20.000 de oameni. 

Medana Weident


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇