Franța: Informații noi despre starea copiilor înjunghiați în parc. Atacatorul refuză să vorbească

Franța: Informații noi despre starea copiilor înjunghiați în parc. Atacatorul refuză să vorbească

Procurorii au oferit sâmbătă informații noi despre starea copiilor înjunghiați joi la un loc de joacă din Annecy, Franța, dar și despre suspectul acuzat de tentativă de omor.

Copiii – cu vârste de 2- 3 ani – nu mai sunt în pericol de moarte, dar rămân la un spital din apropiere de Grenoble, a declarat procurorul principal, Line Bonnet-Mathis, într-o conferință de presă, informează AFP.

Cele șase victime - doi adulți și patru copii de vârstă mică - provin din patru țări, Franța, Marea Britanie, Olanda și Portugalia.

În ce-l privește pe suspect, un refugiat sirian în vârstă de 31 de ani, cu rezidență permanentă în Suedia, acesta "nu a dorit să vorbească" nici în timpul arestului de 48 de ore, nici în faţa celor doi judecători de instrucţie însărcinaţi cu ancheta, a spus procurorul.

El a fost adus sâmbătă în fața judecătorilor, unde i s-au prezentat acuzațiile. Sirianul a fost inculpat pentru tentativă de omor și se află în arest preventiv până la finalizarea anchetei.

ADVERTISING

Bărbatul a atacat cu un cuțit, joi dimineața, mai mulţi copii mici, aflați în cărucioare, într-un parc din apropierea lacului Annecy.

De naționalitate siriană, atacatorul era solicitant de azil și nu era cunoscut de poliția franceză cu antecedente penale. El a ajuns în Franța în urmă cu opt luni, după ce i s-a refuzat naturalizarea în Suedia, unde locuia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇