Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”, arestat pentru 30 de zile. Decizia, definitivă

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”, arestat pentru 30 de zile. Decizia, definitivă

Fostul procuror Mircea Negulescu, cunoscut sub numele de „Portocală”, a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o decizie de joi luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

ICCJ stabilise, în 16 iulie, ca Negulescu să fie cercetat sub control judiciar. Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au atacat, însă, decizia.

„Admite contestația formulată de PICCJ SIIJ, desființează in parte decizia atacată numai în ceea ce privește pe Negulescu Mircea și rejudecând, admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchet în ceea ce îl privește pe Negulescu Mircea, dispune arestarea preventivă pentru 30 de zile de la 23.07.2020 la 21.08.2020”, potrivit deciziei instanței supreme.

ADVERTISING

Procurorii SIIJ fac verificări pe numele lui Negulescu în dosarul „Tony Blair”. Mircea Negulescu este cel care a instrumentat, când era la DNA Ploieşti, dosarul "Tony Blair".

În 2016, DNA Ploieşti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă, până la concurenţa sumei de 220.000 euro, în dosarul "Tony Blair".

Negulescu e acuzat că ar fi „fabricat” dosarul acesta, în care era vizat şi Victor Ponta şi era menţionat şi numele fostului premier al Marii Britanii Tony Blair.

Citește mai multe despre:

Fostul procuror Negulescu a fost reținut de SS. Reacția lui Ponta: În România până azi a fost protejat

ADVERTISING

Acuzațiile SS împotriva lui Negulescu: A falsificat probe în două dosare şi a determinat martori să facă denunţuri mincinoase

Negulescu nu merge în arest, dar nu are voie să vorbească cu Ponta sau Ghiță


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇