Negulescu nu merge în arest, dar nu are voie să vorbească cu Ponta sau Ghiță

Negulescu nu merge în arest, dar nu are voie să vorbească cu Ponta sau Ghiță

Fostul procuror Mircea Negulescu va fi cercetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins propunerea de arestare preventivă pe numele acestuia, solicitată de Secția Specială.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

ICCJ a decis să respingă propunerea de arestare preventivă formulată de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie cu privire la fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul ofiţer de poliţie judiciară Mihai Iuliano Iordache.

ADVERTISING

Instanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru cei doi, pe o durată de 60 de zile, începând din 16 iulie şi până la 13 septembrie.   

Obligațiile lui Negulescu

Pe durata controlului judiciar, Mircea Negulescu trebuie:

  • să se prezinte la procurori sau la instanţă ori de câte ori este chemat,
  • să informeze dacă îşi schimbă locuinţa,
  • să se prezinte la Poliţia municipiului Ploieşti conform programului de supraveghere sau când este chemat,
  • să nu ia legătura cu Mihai Iuliano Iordache sau cu persoanele vătămate şi martori din dosar.   
ADVERTISING

Așadar, Negulescu nu are voie nici să ia legătura cu Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, care sunt părţi vătămate în dosar.

Iată cine sunt persoanele vătămate în dosar: Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru şi martorii: Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Vlad Cosma, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.

Fostul procuror Mircea Negulescu, în prezent exclus din magistratură, a fost reţinut miercuri de procurorii Secţiei Speciale în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta.

ADVERTISING

Alături de Negulescu, a fost reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe acesta.  

Acuzațiile SS

Mircea Negulescu fusese reţinut de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pentru cercetare abuzivă (6 infracţiuni), represiune nedreaptă (4 infracţiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual (12 infracţiuni), abuz în serviciu (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat, a transmi  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă.

Iată pe larg acuzațiile împotriva lui Negulescu formulate de Secția Specia

Citește și analiza Efectul Sorina la Secția Specială și cum încalcă Inspecția Judiciară decizia CEDO în cazul Kovesi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇