Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare. UPDATE: Poliția nu-l găsește

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare. UPDATE: Poliția nu-l găsește

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost condamnat, joi, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare de magistrații Curții de Apel București, care au desființat parțial decizia prin care a fost achitat, inițial, de fapte de corupție.

Și soția lui Dragomir a fost condamnată la 2 ani și 8 luni.

Curtea de Apel București a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție și de către inculpații Dragomir Daniel și Dragomir Marinela-Zoica împotriva sentinței penale pronunțate în 22 decembrie anul trecut de Tribunalul București.

ADVERTISING

Astfel, sentința Tribunalului București a fost desființată, în parte, și, rejudecând în fond, magistrații Curții au decis cu privire la inculpatul Daniel Dragomir condamnarea la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani și de 6 luni de închisoare pentru participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Pedeapsa cea mai grea

În temeiul legii penale, au fost contopite pedepsele, astfel că Daniel Dragomir va executa pedeapsa cea mai grea, de 3 ani de închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni, respectiv o treime din pedepsele care nu se execută. Astfel, în final, inculpatul va executa 3 ani și 10 luni închisoare în regim de detenție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marinela Zoica, soția fostului colonel SRI, și ea fost cadru activ, a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare pentru complicitate la trafic de influență, 2 ani de închisoare pentru spălare de bani și 6 luni de închisoare pentru participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Contopind pedepsele, Marinela Zoica Dragomir va executa pedeapsa cea mai grea, de 2 ani de închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 8 luni.

Decizia de joi a Curții de Apel București este definitivă.

ADVERTISING

Dragomir e de negăsit și a fost dat în urmărire

Potrivit Mediafax, Poliţia Capitalei l-a căutat pentru a-l duce la închisoare, însă nu l-a găsit.

Dragomir a fost dat în urmărire.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat că polițiștii au făcut verificări la „mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv”, motiv pentru care au fost demarate demersurile să fie dat în urmărire.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇