Foștii șefi ai SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt audiați la DNA

Foștii șefi ai SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt audiați la DNA

Generalul în rezervă Florian Coldea, fostul prim adjunct și director interimar al SRI, și generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, fostul șef al Departamentului Juridic al SRI, sunt audiați joi la DNA într-un dosar de corupție.

În dosar mai este audiat și avocatul Doru Trăilă, apropiat al lui Dumbravă.

Coldea nu a făcut declaraţii la sosire, însă a precizat că „o să fac declarații când ies”.

Jandarmii au montat garduri de protecție la DNA. Potrivit unui comunicat de presă, acestea au fost montate „în contextul prezenței unui număr ridicat de persoane în zonă.”

ADVERTISING

„Jandarmeria Capitalei asigură permanent paza și protecția instituțională a sediului Direcției Naționale Anticorupție și, în acest moment, a dispus măsuri de ordine publică în zona instituției, în contextul prezenței unui număr ridicat de persoane în zonă.

Acest context a impus montarea dispozitivului de panouri metalice, al cărui scop este de a evita blocarea accesului în instituție și de a asigura funcționarea acesteia în orice condiții, precum și un climat de ordine și siguranță publică. Subliniem faptul că aceste măsuri au caracter preventiv și sunt concepute pentru menținerea siguranței persoanelor aflate în acea zonă”, transmite Jandarmeria, potrivit Digi24.

ADVERTISING

Coldea, Dumbravă și Trăilă ar fi vizați într-o speță ce ține de „rezolvarea dosarelor în Justiție”, potrivit Mediafax.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus, în urmă cu ceva timp, o plângere la DNA care îi vizează pe cei trei.

Hideg a susținut și public, în studiouri de televiziune, că i-au fost ceruți 600.000 de euro pentru „optimizarea” dosarului său aflat pe rolul Justiției. Omul de afaceri a declarat că din cei 600.000 de euro, ar fi remis 100.000 de euro.

Patron al companiei Sanimed, Cătălin Hideg, a fost condamnat, în februarie 2024, în primă instanță, de către judecătorii Tribunalului București, la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar al EPPO, condus de Laura Codruța Koveși.

ADVERTISING

Hideg a fost acuzat de folosire de documente false și spălare de bani, într-un dosar legat de fraudă cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro.

”Pentru a câştiga o licitaţie pentru RECUMED, un proiect finanţat de Uniunea Europeană pentru crearea unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice, omul de afaceri a prezentat mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte. Acestea se refereau la procedura de atribuire a contractului de furnizare de echipamente medicale şi la lucrările de construcţie necesare pentru realizarea proiectului. Ulterior, acesta a reuşit să primească, între 2018 şi 2020, subvenţii nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro”, a transmis EPPO în comunicatul de presă.  

Sursa citată a precizat că omul de afaceri nu a acţionat singur şi a avut un complice, care era reprezentantul unei societăţi spaniole care urma să furnizeze echipamente pentru centrul de recuperare medicală şi să efectueze lucrările de construcţie. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇