Forțele americane din Irak au fost vizate de cele mai ample atacuri de la începutul războiului Israel-Hamas

Forțele americane din Irak au fost vizate de cele mai ample atacuri de la începutul războiului Israel-Hamas

Forțele americane au fost vizate de trei atacuri în Irak, joi, dar nu au existat victime, au declarat surse de securitate. A fost cea mai amplă serie de lovituri asupra forțelor americane într-o singură zi de la începutul conflictului Israel-Hamas.

Purtătorii de cuvânt ai ambasadei de la Bagdad și forțele internaționale conduse de SUA staționate în Irak nu au făcut comentarii, relatează The Guardian.

O patrulă comună a forțelor americane și a serviciului irakian de combatere a terorismului a fost vizată de un dispozitiv exploziv în apropierea orașului Mosul, provocând avarii unui vehicul, dar fără victime, au declarat două surse de securitate.

ADVERTISING

Dronele au vizat, de asemenea, baza aeriană al-Harir din Erbil și baza aeriană Ain al-Asad la vest de Bagdad, ambele găzduind forțe americane și internaționale. Dronele au fost doborâte de apărarea antiaeriană și nu au provocat victime, au spus sursele de securitate.

Serviciul de combatere a terorismului din Kurdistanul irakian, care diferă de serviciul federal irakian, a declarat că atacurile cu drone la baza aeriană al-Harir au provocat un incendiu la unul dintre depozitele sale de combustibil.

Trupele conduse de SUA au fost atacate de cel puțin 40 de ori în Irak și Siria de la începutul lunii octombrie, ca urmare a bombardamentelor Israelului asupra Gaza. 45 de soldați americani au fost răniți, spun oficialii americani.

ADVERTISING

Washingtonul dă vina pentru atacuri pe grupurile teroriste susținute de Iran și spune că Teheranul este responsabil în ultimă instanță. O afirmație pe care Iranul o neagă, spunând că grupurile implicate în atacuri au făcut acest lucru din proprie inițiativă.

Milițiile susținute de Iran din Irak au declarat public că americanii vor continua să fie vizaţi atâta timp cât SUA sprijină Israelul în războiul său împotriva Gaza.

Ultimele atacuri au venit după ce Casa Albă a declarat joi că armata americană a lovit ținte în Siria pentru a distruge armamentul și a descuraja grupurile separatiste susținute de Iran să vizeze personalul american din regiune.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇