Focuri de armă la Hamburg, aeroportul a fost închis (Video) UPDATE Conflictul s-a încheiat după 18 ore de negocieri

Focuri de armă la Hamburg, aeroportul a fost închis (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Conflictul s-a încheiat după 18 ore de negocieri

Un bărbat înarmat a pătruns sâmbătă cu un vehicul în aeroportul din Hamburg, forţând o poartă. Nimeni nu pare să fi fost rănit, poliția spunând că este o „situaţie statică de luare de ostatici”. Mai exact, bărbatul și-ar fi răpit propriul copil, o fetiță de patru ani, pentru care își dispută custodia cu mama acesteia. Aeroportul a fost închis, fiind afectate aproape 30 de zboruri.

UPDATE: Conflictul s-a încheiat după 18 ore de negocieri. „Situaţia de luare de ostatici s-a încheiat. Suspectul a ieşit din maşină împreună cu fiica sa. Bărbatul a fost arestat fără a opune rezistenţă. Copilul pare să fie nevătămat”, a scris poliția din Hamburg pe rețeaua X. Aeroportul, care a fost închis sâmbătă seara, a anunţat că pentru duminică erau programate 286 de zboruri cu aproximativ 34.500 de pasageri. Nu există deocamdată un anunţ privind redeschiderea aeroportului.

ADVERTISING

Știrea inițială

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, un bărbat înarmat a intrat cu o maşină printr-o barieră în incinta aeroportului din Hamburg, sâmbătă seara, a tras de două ori cu o armă în aer, relatează Die Welt.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 20:00, ora locală. După ce a tras focurile de armă, persoana a aruncat două sticle incendiare din vehicul spre un avion aflat pe pistă.

Pompierii au stins rapid incendiul, iar avioanele și vehiculele din zona respectivă au fost evacuate. Atacatorul și-a parcat mașina sub un avion al Turkish Airlines, care a fost însă evacuat în siguranță.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că este vorba de o dispută conjugală privind custodia asupra unei fetițe de patru ani, care se află în mașina ce a intrat pe pista aeroportului și este considerată ostatică. Potrivit Die Welt, bărbatul are aproximativ 35 de ani, iar negocierile cu el se poartă în limba turcă. Răpirea copilului fusese raportată poliției cu câteva ore înainte de incidentul de la aeroport, de mama acestuia.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Hamburg, Sandra Levgruen, a declarat că bărbatul nu a fost de acord cu unele decizii luate de autorităţi în legătură cu acordul de custodie şi a vrut să plece în Turcia cu fetiţa, potrivit BBC.

ADVERTISING

Poliţia a precizat separat, pe platforma de socializare X, că desfăşoară o operaţiune de amploare şi că se presupune că este vorba despre o "situaţie statică de luare de ostatici".

Aeroportul a anunţat la scurt timp după incident, că este închis pentru decolări şi aterizări.

Duminică dimineața, aeroportul a anunțat că operațiunile aeriene rămân suspendate pe perioadă nedeterminată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇