Focar și la o fermă din Franța: Opt români au coronavirus

Focar și la o fermă din Franța: Opt români au coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe anunță că s-a mai descoperit un focar de coronavirus în străinătate, unde lucrează români.

Este vorba despre o fermă agricolă din departamentul Landes al regiunii Aquitania, din Franța. Aici au fost depistați cu COVID-19 8 români, conform unui comunicat al MAE remis, joi, SpotMedia.ro.

Lucrătorii români se află acum în carantină. Ei au fost testați pentru COVID-19 în 2 iulie.

”Reprezentanții misiunii diplomatice au efectuat demersuri, în regim de urgență, pe lângă Agenția Regională de Sănătate, președintele Departamentului Landes și Prefectura Landes, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români.

ADVERTISING

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile franceze, cetățenii români se află pe teritoriul Republicii Franceze de la începutul lunii iunie a.c., iar testarea pentru COVID-19 a fost efectuată la data de 2 iulie, persoanele testate pozitiv fiind, în momentul de față, într-un centru de carantină”, arată ministerul.

Cum se simt românii

În prezent, starea de sănătate a românilor este bună. Condițiile din centrul de izolare sunt optime, iar ei primesc îngrijiri medicale.

”Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice a României au contactat cetățenii români, aceștia menționând că starea lor de sănătate este bună, condițiile din centrul de izolare sunt optime și beneficiază de îngrijirea medicală necesară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ambasada României la Paris continuă dialogul cu cetățenii români, cu angajatorul acestora și cu autoritățile locale competente, fiind pregătită să acorde asistența consulară (...)”, mai precizează comunicatul.

MAE reamintește că românii afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris:

  • +33 (0)1 47 05 29 66
  • +33 (0)1 47 05 27 55

Cetățenii care se confruntă cu o situație de urgență au la dispoziție şi telefonul de urgență +33 (0)6 80 71 37 29.

Conform raportării de joi a GCS, în Franța au fost depistați, până acum, 115 români cu coronavirus.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇