Flăcări uriașe la hidrocentrala Porțile de Fier 1 (Video) UPDATE

Flăcări uriașe la hidrocentrala Porțile de Fier 1 (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un incendiu violent a izbucnit, joi seara, la un transformator electric care aparține de Porțile de Fier 1, cea mai mare hidrocentrală din ţară.

Potrivit ISU, incendiul se manifestă violent, cu flacără deschisă, în localitatea Gura Văii, din județul Mehedinți.

Pentru că este un incendiu foarte puternic, în sprijinul echipajelor ISU Mehedinți, "s-a dispus suplimentarea forțelor de intervenție cu o autospecială de stingere de la ISU Caraș-Severin, două autospeciale de stingere de la ISU Dolj, o autospecială de stingere de la ISU Gorj și o autospecială cu pulbere de la ISU Timiș".

ADVERTISING

Primele informații arată că nu sunt persoane surprinse în interior.

UPDATE 1 ISU Mehedinți transmite că incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor a fost eliminat.

UPDATE 2 ISU Mehedinţi a precizat că incendiul a fost lichidat la ora 22:25, iar transformatoarele 4 şi 6 au fost puse în funcţiune.

Potrivit IGSU, întrucât temperaturile în zona de intervenţie sunt foarte ridicate, echipajele de stingere acţionează pentru răcirea întregii zone, astfel încât să fie evitată reaprinderea uleiului din transformator.

ADVERTISING

Reacţia Hidroelectrica

Funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată de incident, a transmis, joi noaptea, biroul de presă al Hidroelectrica.

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit în jurul orei 20:30, la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5.

„Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menționăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment.

Pentru siguranța, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet.

ADVERTISING

Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt in proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%”, transmite Hidroelectrica.

În cursul dimineții de vineri se va efectua o evaluare a pagubelor, iar ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea zonelor afectate și restabilirea condițiilor normale de lucru.

Iată imagini de la faţa locului:

Arde un transformator barajul Porțile de Fier I!

Publicată de Observ tot pe Joi, 1 februarie 2024

Arde la barajul Porțile de Fier I!

Publicată de Observ tot pe Joi, 1 februarie 2024
Incendiu major la Hidrocentrala Porțile de Fier. Pompierii intervin de urgență

În iulie 2018, a mai fost un incendiu violent la Porţile de Fier 1, tot la un transformator. Atunci incendiul nu a făcut victime, iar funcţionarea hidrocentralei nu a fost afectată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇