Firma care a câştigat licitaţia pentru măşti anunţă că începe azi livrarea. Orban spune că prioritari sunt copiii, dar nu pot fi cumparate pentru toți

Firma care a câştigat licitaţia pentru măşti anunţă că începe azi livrarea. Orban spune că prioritari sunt copiii, dar nu pot fi cumparate pentru toți

Firma Naguma Medical Supply, care a câştigat licitaţia pentru măşti destinate persoanelor din categoriile defavorizate, anunţă că livrează luni 10 milioane de bucăţi, la o zi după ce premierul Ludovic Orban ameninţase cu rezilierea contractului, dacă produsele nu sunt furnizate.

“În acest weekend, Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, a deschis noi centre pentru primirea măştilor medicale. Naguma va continua să distribuie măştile pe parcursul săptămânii, 10 milioane fiind livrate chiar astăzi”, a anunţat luni firma care a câştigat licitaţia.

ADVERTISING

Premierul Ludovic Orban a avertizat că va fi reziliat contractul cu firma câştigătoare pentru achiziţia măştilor în vederea distribuirii persoanelor din categoriile defavorizate, dacă nu va livra luni măştile respective.

Premierul a adăugat că se va trece la firma clasată pe locul al doilea la licitataţia respectivă ca să livreze măştile.

Ministerul Sănătăţii anunţa în luna iunie că a finalizat achiziţia măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate. Au participat 14 firme, pe primul loc clasându-se SC Naguma Medical Supply - deţinută de Michael Topolinski - cu 73,19 puncte.

ADVERTISING

Urmau să fie achiziţionate 115 milioane de măşti, în valoare de peste 73 de milioane de lei, care urmau să ajungă la direcţiile de sănătate publică în maxim 7 zile, apoi şi către medicii de familie şi autorităţile locale.

Orban: Nu se pot lua măști pentru toți elevii

Și premierul Ludovic Orban a afirmat luni ca s-a intrat în perioada de livrare a măștilor, dar a precizat că dacă procesul nu se va finaliza în termenul stabilit se va rezilia contractul.

ADVERTISING

„Deci s-a intrat în perioada de livrare. Dacă nu se va finaliza în termenul stabilit de contract se va rezilia contractul. Informarea pe care mi-a făcut-o domnul ministru Tătaru este că firma a promis că va face livrarea cantităţilor, în termenul stabilit de contract care este de şapte zile. Dacă nu va avea capacitatea, se trece la firma următoare”, a declarat luni Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că prioritari sunt copiii care vin din familiile vulnerabile, în punerea la dispoziţie a măştilor. El a adăugat că nu pot fi luate măşti chiar pentru toţi elevii.

„Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile, aşa cum a fost şi alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziţionarea de măşti pentru persoanele vulnerabile, care se află în situaţii de vulnerabilitate.

Evident că trebuie să existe nişte măşti suplimentare, dacă din întâmplare un copil vine fără mască să i se pună la dispoziţie masca pentru perioada procesului şcolar, cât stă la şcoală. Dar acum chiar nu se pot lua măşti chiar pentru toţi copiii”, a conchis Orban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇