Botoșani: Fetiță de 8 ani, găsită moartă în pădure. Bărbatul de 32 de ani, suspectat de uciderea ei, prins cu focuri de armă UPDATE A recunoscut și violul, și crima

Botoșani: Fetiță de 8 ani, găsită moartă în pădure. Bărbatul de 32 de ani, suspectat de uciderea ei, prins cu focuri de armă <span style="color:#990000;">UPDATE</span> A recunoscut și violul, și crima

Fetiţa de 8 ani dispărută dintr-o localitate din judeţul Botoşani a fost găsită decedată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o lizieră de salcâmi. Peste 100 de persoane au participat la prinderea suspectului, presupunerea fiind că a fost ucisă. După câteva ore, suspectul a fost prins, cu focuri de armă. Este un bărbat de 32 de ani, fratele partenerului de viață al mamei fetiței. Anchetatorii spun că a recunoscut că a violat-o și apoi a omorât-o pe fetiță. Duminică a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

UPDATE: Duminică, anchetatorii, citați de televiziunile de știri, au spus că bărbatul și-a recunoscut faptele – sechestrarea, violarea și uciderea fetiței de 8 ani. El este fratele partenerului de viață al mamei fetei. În fața anchetatorilor, el a susținut că nu a vrut să o omoare pe copilă și a dat vina pe alcool. Instanța a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a bărbatului.

ADVERTISING

Fetița de numai 8 ani a dispărut vineri seară şi a fost găsită decedată la marginea localităţii unde locuia, comuna Albeşti din județul Botoșani. Victima era dezbrăcată şi cu urme de sânge pe corp, existând suspiciunea că ar fi fost violată înainte de a fi ucisă.

”Minora a fost găsită în cursul nopţii, decedată. Aceasta se afla la marginea localităţii de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi. Sunt desfăşurate activităţi specifice pentru identificarea autorului, fiind angrenate peste 100 de forţe de ordine, poliţiştii, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, IPJ Botoşani.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat atunci că au sosit în sprijin jandarmi din Suceava şi lucrători de la Biroul de Operaţiuni Speciale Suceava.

”Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, a mai transmis sursa citată.

Ulterior, un bărbat de 32 de ani din judeţul Botoşani, suspectat că a uciso-o pe fetiță, a fost prins în apropierea locuinţei sale, fiind imobilizat de către poliţişti, după ce s-au tras două focuri de armă în plan vertical.

”În urmă cu puţin timp, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat şi prins de către poliţişti. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa, în vegetaţia din apropierea acesteia (...) Au fost executate şi două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau alte pagube”, au transmis, sâmbătă, oficialii IPJ Botoşani.

ADVERTISING

În activitățile de căutare a suspectului au fost angrenaţi polițiști ai IPJ Botoşani, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, BCCO, DOS, dar și o dronă şi un elicopter.

Bărbatul este fratele partenerului de viață al mamei fetiței ucise.

Sâmbătă, în fața anchetatorilor, el a recunoscut că a sechestrat-o, violat-o și apoi a ucis-o pe copilă. A dat vina pe faptul că era beat, spunând că nu a intenționat să o ucidă pe fetiță. Duminică, judecătorii au decis arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇