Federația Sanitas amenință cu proteste. Care sunt nemulțumirile

Federația Sanitas amenință cu proteste. Care sunt nemulțumirile

Federația Sanitas amenință cu declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

Sindicaliștii cer creşterea cu 15% a veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială şi negocieri cu Guvernul pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

”Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a analizat nivelul de nemulţumire al salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială şi problemele cu care se confruntă cele două sisteme la începutul acestui an şi a hotărât declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector în situaţia în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluţionarea cu celeritate a revendicărilor”, se arată într-un comunicat.

ADVERTISING

Acţiunile de protest vor fi organizate şi desfăşurate gradual, în baza şi conform noii legi a dialogului social, până la soluţionarea revendicărilor şi la îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei membrilor de sindicat, mai precizează federația.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇