FBI face percheziții la locuinţa din Washington a unui oligarh rus apropiat de Putin (Video)

FBI face percheziții la locuinţa din Washington a unui oligarh rus apropiat de Putin (Video)

FBI derulează „activităţi de aplicare a legii” la locuinţa oligarhului rus Oleg Deripaska de la Washington, informează marţi NBC News, citând un purtător de cuvânt al agenţiei, relatează Reuters.

Agenţi federali se aflau în exteriorul proprietăţii şi restricţionau accesul, a scris reporterul NBC Tom Winter într-o postare pe Twitter.

Un reprezentant al FBI a declarat pentru Reuters că efectuează activităţi autorizate de lege la o locuinţă de pe 30th Street din Washington, dar nu a confirmat că este vorba despre locuinţa lui Deripaska. O relatare a Washington Post din 2017 a legat o proprietate de pe acea stradă de miliardarul rus.

Într-o înregistrare video difuzată de Live Reuters se poate vedea un agent FBI pe aleea din faţa locuinţei, care este izolată cu bandă galbenă.

FBI raids D.C. home linked to Russian oligarch Oleg Deripaska

Deripaska, 53 de ani, un miliardar influent şi un asociat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost introdus pe lista neagră a sancţiunilor de către SUA în 2018. El a fost introdus pe listă alături de alţi ruşi influenţi din cauza legăturilor cu preşedintele rus Vladimir Putin, după presupusa ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016.

El deţine o parte din acţiune gigantului aluminiului Rusal prin intermediul capitalului său de la compania mamă En+ Group.

Washingtonul a renunţat anterior la sancţiunile împotriva celor două companii, dar le-a păstrat pe cele care îl vizează pe Deripaska.

El a introdus o acţiune în instanţă pentru a obţine ridicarea sancţiunilor care îl vizează, dar aceasta a fost respinsă în luna iunie.

După apariţia informaţiilor privind această percheziţie cotaţia acţiunilor Rusal la Moscova a scăzut cu 6%.

Reprezentantul lui Deripaska de la Moscova nu a răspuns până acum unei solicitări de a comenta informaţia, iar cei doi avocaţi care lucrează pentru el în SUA nu au putut fi contactaţi, notează Reuters.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇