Fata de 14 ani înjunghiată mortal în Grădina Botanică din Craiova a sunat la 112 în momentul în care elevul de 17 ani a scos cuțitul și l-a atacat pe prietenul ei.
Ea a reușit să spună doar: „Persoană înjunghiată”, după care apelul s-a întrerupt, potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24.
În fața anchetatorilor, ucigașul a declarat că îi pare rău pentru tânără, dar pentru băiat mai puțin.
„L-am întrebat dacă are vreo remușcare. A spus că-i pare rău pentru fată. Eu am rămas puțin blocat. Și doamna procuror, și eu… Și l-am întrebat: pentru băiat nu ai nicio remușcare? A spus da, îmi pare rău și pentru el, dar mai puțin pentru că puteam să găsesc altă soluție să rezolv conflictul”, a declarat avocatul adolescentului, Florin Ciocoiu, potrivit Adevărul.
Avocatul a mai spus că elevul s-a plimbat prin centrul orașului, apoi a ajuns în Grădina Botanică unde i-a văzut pe cei doi plimbându-se, dar a declarat că nu îi cunoștea.
"A spus că nu-i cunoștea pe cei doi. De trei ori l-am întrebat, și eu și doamna procuror. A zis că nu-i cunoștea. A trecut pe lângă ei, s-a uitat la fată insistent, fata s-a uitat la el, iar celălalt băiat care era cu fata i-a reproșat de ce o privește așa, i-a dat doi pumni în falcă și-n stomac.
Clientul meu a avut atunci un exces de furie, a deschis rucsacul, a scos mănușile și cuțitul. S-a dus după băiat, l-a doborât, l-a înjunghiat, după aceea s-a dus după fată pentru că îi era frică să nu spună ce a văzut. Asta a fost motivația lui. Și-a pus masca și a fugit spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice", a declarat avocatul.
Poliţiştii au descoperit în rucsacul criminalului un cuțit cu lama de 19 cm lungime și 4 cm lățime, o pereche de mănuși de piele de culoare neagră, precum și o mască neagră din plastic.
Elevul ucigaș va fi supus unei expertize psihiatrice.
Prietenul fetei, tânărul de 19 de ani, este în continuare în stare gravă, iar evoluţia sa poate fi imprevizibilă, au transmis, joi, reprezentanţii Spitalului Judeţean.
Medicii au decis să reducă sedarea pentru a putea evalua neurologic pacientul, care a fost deconectat de la aparate, întrucât respiră spontan, cu suplimentarea oxigenului.