Explozie la un depozit de muniţii în Kazahstan: 60 de răniţi şi mai multe sate evacuate (Video)

Explozie la un depozit de muniţii în Kazahstan: 60 de răniţi şi mai multe sate evacuate (Video)

O puternică explozie a avut loc joi la un depozit de muniţii în Kazahstan, fostă republică sovietică din Asia Centrală, rănind 60 de persoane şi provocând evacuarea mai multor sate vecine, au anunţat autorităţile kazahe.

Focul s-a declanşat la depozitul de muniţii situat într-o unitate militară din regiunea Jambîl (sud), provocând „o explozie a unor obiecte neidentificate”, a informat într-un comunicat Ministerul Apărării kazah.

Potrivit autorităţilor regiunii Jambîl, 60 de persoane, printre care 11 militari, au fost răniţi şi spitalizaţi în urma exploziei, iar evacuarea a patru sate situate în apropiere de depozitul de muniţii este în curs. Unul dintre sate, care numără 250 de locuitori, este situat la mai puţin de 1 kilometru de locul exploziei, au precizat autorităţile regiunii.

ADVERTISING

Potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor locale, explozia nu s-a soldat cu morţi.

Drumurile auto care trec nu departe de locul accidentului au fost închise circulaţiei şi traficul feroviar din această zonă a fost suspendat, potrivit autorităţilor locale.

În 2019, o explozie într-un depozit de muniţii de lângă oraşul Arîs, în regiunea vecină Turkestan, s-a soldat cu doi morţi şi numeroşi răniţi, provocând de asemenea evacuarea a zeci de mii de persoane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇