Explozie la un depozit de artificii în Thailanda: 9 morți, sute de răniți (Video)

Explozie la un depozit de artificii în Thailanda: 9 morți, sute de răniți (Video)

O explozie a distrus un depozit de artificii din Thailanda, ucigând nouă persoane și rănind peste 100, avariind în același timp sute de locuințe.

Potrivit unui oficial local, citat de The Guardian, explozia a avut loc sâmbătă în orașul Sungai Kolok, în provincia sudică Narathiwat, în apropiere de granița cu Malaezia.

„Un depozit în care erau petarde în Sungai Kolok a explodat sâmbătă după-amiază, ultimul bilanț fiind de nouă morți și 115 răniți”, a declarat guvernatorul din Narathiwat, Sanan Pongaksorn.

„Incendiul este acum sub control. Ancheta preliminară sugerează că și cauză o eroare tehnică în timpul procesului de sudare a oțelului, deoarece clădirea este în construcție”.

ADVERTISING

Imaginile difuzate de presa locală au arătat o coloană uriașă de fum care se ridica în aer și numeroase magazine, case și vehicule grav avariate de forța exploziei - unele în flăcări, iar altele cu acoperișurile smulse de vânt.

Postul de televiziune Thai PBS a raportat că până la 500 de case au fost avariate de explozie.

„Mă jucam cu telefonul în casă, apoi, deodată, am auzit un zgomot puternic, ca un tunet și toată casa mea s-a cutremurat”, a declarat Seksan Taesen, care locuiește la 100 de metri de depozit.

„Apoi am văzut că acoperișul meu era larg deschis. M-am uitat afară și am văzut o casă prăbușindu-se și oameni care zăceau pe jos peste tot. Era un haos”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇