Explozie la un cămin de bătrâni din Timișoara

Explozie la un cămin de bătrâni din Timișoara

O butelie portabilă de oxigen a explodat, duminică, la un cămin pentru bătrâni din Timişoara.

12 persoane au fost evacuate, iar un bărbat de 80 de ani a suferit arsuri la nivelul feţei.

"În data de 20.02.2022, ora 11:46, în urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112, am fost sesizaţi despre producerea unei explozii a unui aparat de oxigen la căminul de bătrâni "Azil Royal" din Timişoara", transmite ISU Timiş.  

A fost alertat Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara, iar la faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă si spumă, o ambulanţă SMURD tip B, o ambulanţă SMURD tip C cu 1 ofiţer si 10 subofiţeri.  

ADVERTISING

"La sosirea forţelor de intervenţie şi după recunoaşterea în teren s-a constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu", mai transmite ISU Timiş.  

Incidentul s-a produs într-un salon de la etajul 2 al clădirii în care se aflau doi pacienţi. Unul dintre pacienţi, dependent de oxigen şi care folosea o mască de oxigen, a încercat să-si aprindă o ţigară, moment în care s-a produs explozia.  

Pacientul, un bărbat in vârstă de 80 ani, a suferit arsuri de gradul 2 si 3 in zona feţei şi posibile arsuri ale căilor respiratorii fiind intubat şi transportat la UPU Spitalul Judeţean.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇