Explozie cu victime la Șantierul Naval Orșova. A fost activat planul roșu de intervenție

Explozie cu victime la Șantierul Naval Orșova. A fost activat planul roșu de intervenție

Un accident de muncă a avut loc, miercuri, la Șantierul Naval Orșova. O explozie s-a produs la bordul unei nave în construcţie, în timp ce trei muncitori cu vârste cuprinse între 39 şi 47 de ani făceau lucrări mecanice, a anunţat, miercuri, IPJ Mehedinţi.

Doi dintre muncitori au arsuri pe 70% din suprafața corpului, iar o victimă are un traumatism cranio-cerebral, relatează Orsova24.ro.

Potrivit sursei citate, deflagrația s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze.

În urma exploziei a fost activat planul roșu de intervenție, iar cei trei bărbaţi răniţi au fost transportaţi la Centrul de primiri Urgenţe de la Orşova, unul dintre ei cu elicopterul SMURD.

ADVERTISING

Echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Orşova a acordat primul-ajutor unui bărbat care prezenta arsuri pe circa 70% din suprafaţa corpului. Victima a fost transportată, în stare de conştienţă, la Centrul de Primiri Urgenţe Orşova, cu arsuri de gradele 1, 2 şi 3.

"Cea de-a doua victimă a fost preluată de SAJ şi transportată la CPU Orşova. De asemenea, pentru salvarea acestora a fost solicitat sprijinul elicopterelor SMURD. Cea de-a treia persoană prezenta o plagă la nivelul capului şi escoriaţii, fiind transportată la spital de personalul operatorului economic", a transmis ISU Mehedinţi.

Explozie la Șantierul Navsl Orșova

Publicată de Orsova24.ro pe Miercuri, 14 septembrie 2022

Poliţiştii au fost sesizaţi de producerea exploziei la ora 12:38 și au deschis dosar penal.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, a transmis IPJ Mehedinţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇