Elicoptere ale armatei din Myanmar au atacat o școală şi mai mulţi copii au murit

Elicoptere ale armatei din Myanmar au atacat o școală şi mai mulţi copii au murit

Cel puţin şase copii au fost ucişi şi alţi 17 au fost răniţi atunci când elicoptere militare au deschis focul la o şcoală din Myanmar, au relatat luni media şi localnici, în timp ce armata susţine că a fost nevoită să facă uz de forţă întrucât rebelii foloseau clădirea şcolii pentru a-i ataca pe militari.

Incidentul a avut loc în satul Let Yet Kone, din regiunea Sagaing, situată în centrul ţării, relatează Reuters.

Myanmarul a fost scena violenţelor după ce la începutul anului trecut armata a dat jos de la putere un guvern ales. Mişcările de opoziţie, dintre care unele sunt înarmate, s-au multiplicat în ultimele luni, în acest context armata făcând deseori recurs la forţă.

Potrivit website-urilor de ştiri locale Mizzima şi Irrawaddy, elicoptere militare au deschis focul de armă asupra şcolii găzduite de o mănăstire budistă din sat.

Mai mulţi copii au murit împuşcaţi, în timp ce alţii şi-au pierdut viaţa ulterior, după ce armata a intrat în sat.

Doi localnici, care au refuzat să se identifice, au declarat telefonic că ulterior corpurile copiilor ucişi au fost transportate într-un orăşel la 11 kilometri depărtare şi îngropate.

Imagini postate pe social media arată pete de sânge pe clădirea şcolii, avariată de gloanţe.

Într-un comunicat, armata birmană a declarat că membri ai grupării rebele intitulate ‘Armata pentru Independenţa Kachin’ şi ai Forţei de Apărare a Poporului (PDF), o organizaţie umbrelă a gherilelor armate pe care junta le numeşte ”teroriste”, se ascundeau în mănăstire şi foloseau satul respectiv pentru a transporta arme în zonă.

ADVERTISING

Reuters nu a putut verifica din surse independente informaţiile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇