După incendii, Turcia se luptă cu inundațiile. O viitură uriașă a făcut prăpăd și a ucis mai mulți oameni (Video)

După incendii, Turcia se luptă cu inundațiile. O viitură uriașă a făcut prăpăd și a ucis mai mulți oameni (Video)

Patru oameni şi-au pierdut viaţa şi unul est dat dispărut, în urma unor viituri produse în oraşul turcesc Kastamonu, din regiunea Mării Negre, a informat joi autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD).

Au existat, de asemenea, inundaţii în provinciile Bartin şi Sinop de la Marea Neagră, potrivit Reuters.

Postul de televiziune TRT Haber a relatat, miercuri, că una dintre victime a murit în urma unui atac de cord, ca urmare a inundaţiilor din Bartin.

Kastamonu'da can kaybı 5'e yükseldi

AFAD a informat că evacuarea sinistraţilor cu elicopterele continuă, mai multe drumuri fiind închise din cauza podurilor prăbuşite sau avariate.

ADVERTISING

În imaginile difuzate de televiziuni se pot vedea zeci de maşini luate de ape şi mormane de resturi pe străzi. Precipitaţiile abundente din regiune vor scădea în intensitate vineri, potrivit prognozelor meteorologilor, a indicat AFAD.

Kastamonu'da sel felaketi: Çay ve dereler taştı, onlarca araç sürüklendi

Nordul Turciei este predispus la viituri pe perioada verii, când precipitaţiile sunt deosebit de abundente. Anul trecut, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care au afectat regiunea.

Turcia s-a luptat, de asemenea, cu incendii care au ars zeci de mii de hectare de pădure de-a lungul coastei sale sudice, în ultimele două săptămâni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇