După 5 ani, procurorul care nu i-a lăsat pe polițiști să intre în locuința lui Gheorghe Dincă a fost sancționat

După 5 ani, procurorul care nu i-a lăsat pe polițiști să intre în locuința lui Gheorghe Dincă a fost sancționat

Procurorul din Caracal Cristian Popescu, cel care i-ar fi oprit pe poliţişti să pătrundă în locuinţa lui Gheorghe Dincă, a fost sancționat disciplinar de ÎCCJ.

Instanţa supremă a decis diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 25%, pe o perioadă de un an, transmite ProTV.

Anterior, CSM a decis să nu îl sancționeze pentru cum a instrumentat dosarul, dar Inspecția Judiciară a făcut recurs la Înalta Curte.

Pe 27 noiembrie 2019, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a stabilit că procurorul Cristian Ovidiu Popescu îşi poate relua activitatea, fiind ridicată măsura suspendării acestuia din funcţia deţinută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

ADVERTISING

Pe 1 august, aceeaşi secţie hotărâse suspendarea din funcţie a procurorului, apreciind că procedura disciplinară desfăşurată la acel moment faţă de magistrat "este de natură să aducă atingere prestigiului Justiţiei".

Inspecţia Judiciară l-a cercetat pe Popescu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

"În motivarea începerii cercetării disciplinare s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal", anunţa Inspecţia Judiciară.

ADVERTISING

Amintim că Gheorghe Dincă a fost condamnat, în mai 2023, de Curtea de Apel Craiova, la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu, iar decizia instanţei este definitivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇