Dubla crimă de la Bran: Omul care și-a ucis vărul și pe soția lui pentru o palmă de pământ susține că victimele i-au făcut "vrăjitorii"

Dubla crimă de la Bran: Omul care și-a ucis vărul și pe soția lui pentru o palmă de pământ susține că victimele i-au făcut "vrăjitorii"

Individul arestat pentru dubla crimă din Bran a invocat într-un bilet (găsit la el acasă) că victimele i-ar fi făcut „vrăjitorii”, a dezvăluit prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Radu.

El a precizat că respectivul bilet pare mai degrabă „un document de justificare a faptelor decât un bilet de adio”, făcând referire şi la faptul că bărbatul ar fi refolosit o hârtie care, anterior, a avut un alt scop.

„Este un înscris faţă verso, cu elemente imprimate înainte, cât şi unele însemnări olografe, cu pixul. (…) Sunt (în acest bilet – n.red.) indicii că starea bărbatului nu ar fi fost cea firească – face referiri la divinitate în mai multe rânduri, se referă la mama lui decedată şi la faptul că aceasta a ajuns în Rai, în timp ce el va ajunge în altă parte.

ADVERTISING

De asemenea, el invocă vrăjitorii, în sensul că acestea i-ar fi fost făcute de persoanele omorâte (...) La ce elemente cuprinde, pare mai degrabă un document de justificare decât unul de adio", a spus procurorul Adrian Radu.

Se fac teste ADN pentru a vedea dacă criminalul a avut complici

În prezent, ancheta procurorului de caz se concentrează pe stabilirea cu certitudine dacă bărbatul reţinut este autorul crimei şi dacă este singurul făptuitor, în acest sens fiind cerută inclusiv o analiză ADN, pentru a se compara probele găsite la locul crimei şi cele din casa suspectului.

"Nu există indicii în acest sens (că ar mai fi fost un făptuitor - n.red.), însă nu putem exclude în această fază o astfel de ipoteză. Noi încercăm să răspundem la toate întrebările pe care un om normal, societatea le are în acest moment legat de această crimă", a precizat prim-procurorul Parchetului Braşov.

Totodată, în perioada imediat următoare, anchetatorii ar urma să lămurească şi dacă bărbatul suspectat de această crimă a avut discernământ, în acest sens fiind aşteptată o concluzie din partea specialiştilor.

Potrivit prim-procurorului Adrian Radu, dacă se va dovedi că nu a avut discernământ, potrivit legii penale, există o serie de măsuri - de internare obligatorie sau tratament medical - la care instanţa îl poate obliga.

"Dar cred că este prematur să discutăm în acest moment despre acest lucru", a menţionat procurorul.

ADVERTISING

Ceea ce s-a stabilit cu certitudine este faptul că femeia omorâtă nu era însărcinată, ipoteză vehiculată în spaţiul public.

Doi soţi, un pompier (38 de ani) şi o asistentă medicală (32 de ani), au fost găsiţi morţi, luni dimineaţa, de o rudă în locuinţa lor din Bran.

În aceeaşi zi, în legătură cu crima a fost reţinut un suspect, care este văr şi vecin al bărbatului, între cei doi existând, anterior, dispute legate de o bucată mică de teren.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇