Drulă: Rezilierea contractului pentru A3 Cheţani-Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul Bucureşti. Nu ştim încă motivele

Drulă: Rezilierea contractului pentru A3 Cheţani-Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul Bucureşti. Nu ştim încă motivele

Rezilierea contractului pentru A3 Cheţani – Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul Bucureşti, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Rezilierea contractului A3 Cheţani – Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul Bucureşti. Ne luptăm la Curtea de Apel pentru întoarcerea acestei decizii pentru infrastructura din România.

Un complet al tribunalului a decis astăzi să emită o ordonanţă preşedinţială prin care înştiinţarea de reziliere trimisă de CNAIR în 11 martie a fost suspendată.

ADVERTISING

Reamintesc că este vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, şi care astăzi este la stadiul de 40%, iar în ultimele 6 luni constructorul în insolvenţă a executat doar 1% din lucrări. Unu la sută, în 6 luni!

După nenumărate încercări de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe bună dreptate că 5 ani e mult prea mult şi că România are nevoie de autostrada A3, aşa că a reziliat contractul, urmând să reliciteze pentru terminarea lucrărilor cu un alt constructor", a notat Drulă pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit acestuia, încă nu se cunosc motivele pe baza cărora a fost luată această decizie. Totodată, ministrul a precizat că CNAIR nu a fost citată la tribunal pentru a explica situaţia acestui contract.

"Nu ştim încă motivele pentru care a fost luată decizia de astăzi, dar ce ştim este că:

1. CNAIR nu a fost citată şi nu a putut explica judecătorilor situaţia acestui contract, nu s-a putut apăra.

2. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situaţia acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul naţional alăturat traficul e infernal şi mor oameni în accidente în fiecare an. Le cer celor care sunt în spatele acestei acţiuni (printre care şi o mare bancă) să se oprească din acţiuni contrare interesului public. A duce un business într-o ţară înseamnă şi responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat.
Am încredere în Justiţia din România, am încredere că infrastructura îşi va găsi dreptatea. Vă voi ţine la curent cu evoluţia acestui dosar important pentru infrastructura din România. Suntem aici să apărăm interesul public şi să construim autostrăzi", a adăugat ministrul.

ADVERTISING

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat pe 11 martie că a notificat antreprenorul în vederea rezilierii contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţie a sectorului de autostradă Cheţani - Câmpia Turzii, rezilierea efectivă intrând în vigoare în 14 zile de la notificare.

Potrivit sursei citate, decizia rezilierii acestui contract este consecinţa faptului că antreprenorul nu a respectat un număr de 3 înştiinţări de remediere şi a abandonat şantierul.

Anunţul privind rezilierea contractului pentru lucrările la sectorul de autostradă Cheţani - Câmpia Turzii fusese făcut anterior de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇