Drulă a inaugurat Pista 2 de la Otopeni şi are planuri mari: Aeroportul să nu mai fie văzut ca un loc călduț de angajare, în care să nu se întâmple apoi mare lucru

Drulă a inaugurat Pista 2 de la Otopeni şi are planuri mari: Aeroportul să nu mai fie văzut ca un loc călduț de angajare, în care să nu se întâmple apoi mare lucru

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și vicepremierul USR Dan Barna au inaugurat, în cursul dimineții de vineri, Pista 2 a aeroportului Henri Coandă.

Această pistă intrase în reparații la finele verii trecute. De la acel moment, întregul trafic aerian a fost direcționat pe pista 1 a aeroportului.

Firma care a reparat Pista 2 a celui mai mare și mai aglomerat aeroport din România se numește Porr Construct SRL. Această societate a primit ordin de începere a lucrărilor pe 21 august 2020.

Și a terminat lucrări în 5 luni, așa cum prevedea contractul.

ADVERTISING

În principal, în tot acest timp, muncitorii de la Porr au înlocuit dalele de beton izolate, au ranforsat stratul asfaltic și au lucrat pentru a pune la punct un sistem eficient de drenaj și de canalizare pentru pistă. De asemenea, a fost refăcut integral balizajul pistei.

Per total, potrivit contractului, lucrările au costat 109.686.767 de lei.

Precedentele reparații la Pista 2 s-au făcut în 1996, potrivit informațiilor comunicate de Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB).

În context, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat că, deși inaugurarea acestei piste e un moment de bucurie, atenția administrației ar trebui să se îndrepte acum spre viitoarele investiții de care este nevoie pe aeroporturi, inclusiv la Henri Coandă.

ADVERTISING

”Să fim sinceri cu noi. Lucrurile nu sunt acolo unde ar trebui să fie. Există un potențial enorm al acestui aeroport, care nu a fost atins. (...)

Conferință de presă Dan Barna, Drulă

Astăzi se deschide Pista 2 a Aeroportului Otopeni! Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și vicepremierul Dan Barna participă la deschidere.

Posted by USR București on Thursday, February 18, 2021

Am făcut o schimbare de management (...) avem un CA format în întregime din profesioniști, oameni cu experiență în domeniul bancar, aviație și audit, care au ca mandat să dezvolte acest aeroport.

Să nu mai fie văzut de mulți ca un loc călduț de angajare și în care să nu se întâmple apoi mare lucru.

ADVERTISING

Aeroportul Otopeni are, încă din 2008, un plan de dezvoltare, cu un nou terminal în partea de est a pistelor. Acest plan va fi revizuit și adus la zi.

Avem de făcut reparații capitale la Pista 1. Acum că Pista 2 este modenizată, conducerea aeroportului va trece la acest nou proiect.

Avem de făcut modernizarea sistemului de parcări.

Și sunt și alte investiții, cum ar fi facilitatea fast track, cu ajutorul căreia să se poată trece mai repede prin formalitățile de sosire”, a precizat Cătălin Drulă, în timpul unei scurte conferințe de presă pe care a susținut-o la Aeroportul Henri Coandă.

Citește și:

Ministrul Drulă anunță o nouă conducere la aeroporturile Otopeni și Băneasa: Care sunt prioritățile


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇