Drama locuitorilor din Hersonul ocupat, care nu pot fugi din calea rușilor: Copiii noștri sunt toți la război

Drama locuitorilor din Hersonul ocupat, care nu pot fugi din calea rușilor: Copiii noștri sunt toți la război

În regiunea Herson, ocupată de ruși în Ucraina, 45% din populație a fugit din calea invadatorilor, însă mulți nu au unde să plece și au rămas să trăiască printre bombardamente și dărâmături. Oamenii spun că nu vor să-și lase în urmă agoniseala de o viață, iar mulți își așteaptă tinerii plecați la război să vină acasă.

„Ocupanții jefuiesc, ucid, violează, așa că civilii nu pot suporta, le este foarte frică și sunt forțați să-și părăsească locuințele”, spune șeful administrației regionale din Herson, Ghenadi Lahuta, citat de Nexta.

ADVERTISING

Pe de altă parte, chiar în orașul Herson, unde bombardamentele neîntrerupte au transformat clădirile în mormane de moloz, mulți localnici spun că nu pot pleca. Mulți nu au unde, iar alții încă mai au motive bune să rămână.

„Copiii noștri sunt toți la război”, spune o mamă, Svetlana, care are băiatul plecat pe front, la Mariupol.

„Fiul meu este prizonier. Dacă se întoarce și nu mă găsește, parcă l-aș fi abandonat”, spune ea, potrivit CNN.

Regiunea Herson se află chiar între Crimeea ocupată și restul Ucrainei, fiind o zonă strategică. Rușii s-au chinuit din răsputeri să o cucerească, dar acum pozițiile lor sunt bombardate de ucraineni, deci toată lumea trage în toată lumea aici, iar cel mai greu este pentru civili.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇