Dr. Fauci a primit un premiu de 1 milion de dolari pentru ”apărarea științei”

Dr. Fauci a primit un premiu de 1 milion de dolari pentru ”apărarea științei”

Anthony Fauci, expertul american în boli infecțioase care s-a contrat adesea cu fostul președinte Trump cu privire modul în care trebuia gestionată pandemia, a primit prestigiosul premiu Dan David de 1 milion de dolari pentru ”apărarea științei”.

El a fost apreciat și pentru faptul că a militat pentru vaccinurile anti-Covid, dar și pentru faptul că a condus cercetările în ceea ce privește HIV și SIDA, relatează BBC.

Dr. Fauci, în vârstă de 80 de ani, este directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA încă din 1984. El este principalul comunicator din partea autorităților americane în criza COVID și a fost consilerul a șapte președinți americani până acum.

ADVERTISING

”Apărarea curajoasă a științei în fața opoziției dezinformate”

În declarația oficială a comisiei care a acordat premiul, lui Fauci i-au fost recunoscute meritele pentru ”apărarea curajoasă a științei în fața opoziției dezinformate în timpul crizei Covid”.

”Pe măsură ce pandemia a evoluat, și-a folosit aptitudinile de comunicator pentru a le vorbi oamenilor cuprinși de teamă și anxietate din SUA și din întreaga lume despre măsurile esențiale de sănătate publică necesare a fi impuse pentru a împiedica răspândirea pandemiei”, se arată în document.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Premiul Dan David a fost instituit în anul 2000 de către răposatul om de afaceri Dan David și acordă anual premii de cîte 1 milion de dolari pentru trei categorii de personalități care și-au adus contribuția la rezolvarea problemelor atât din trecut, cât și din prezent și viitor.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇