Două tramvaie s-au ciocnit frontal în București. Trei persoane au ajuns la spital (Foto & Video) UPDATE Imagini cu momentul impactului

Două tramvaie s-au ciocnit frontal în București. Trei persoane au ajuns la spital (Foto & Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Imagini cu momentul impactului

Două tramvaie s-au ciocnit frontal într-o intersecție din București, în zona Lizeanu. Unul dintre acestea a deraiat și l-a lovit pe cel care venea din sens opus.

Cei doi vatmani și un călător au ajuns la spital, informează Digi24.

UPDATE: Au apărut imagini cu momentul în cele două tramvaie s-au ciocnit.

Momentul impactului intre cele doua tramvaie din Bucuresti⚠️

Publicată de INFO TRAFIC ROMANIA pe Duminică, 24 decembrie 2023

UPDATE: Cauza probabilă a accidentului a fost eroarea umană, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB). "Referitor la incidentul de duminică, 24 decembrie 2023, ora 5:56, în care două vagoane ale STB SA au fost implicate într-un accident în zona intersecţiei Şos. Ştefan cel Mare cu strada Lizeanu, facem următoarele completări: Evaluare la faţa locului a comisiei tehnice STB: calea de rulare - în parametri tehnici corespunzători; macaz intersecţie Lizeanu - funcţional; vagoane fără defecţiuni tehnice, care să provoace deraiere", se arată într-un comunicat al STB. În aceste condiţii, concluzia preliminară este că eroarea umană a fost cauza probabilă a accidentului. "Concluzie preliminară: macaz activat spre stânga (sens Ştefan cel Mare spre Obor, în zona intersecţie Lizeanu); vagon tramvai 5 a continuat traseu înainte, fără sa dezactiveze macazul stânga; cauza probabilă accident: eroare umană", mai spune STB.

tramvaie-ciocnit

Foto: Observator News

Două tramvaie s-au ciocnic în Sector 2, București. Vatmanii au ajuns la spital

UPDATE: Liniile 1, 10 si 16 funcționează normal.

ADVERTISING

STB anunțase că traficul este blocat la intersecția Șoseaua Stefan cel Mare cu strada Lizeanu, iar liniile 1, 10 si 16 au fost suspendate temporar.

„Pentru preluarea fluxului de calatori s-a infiintat linia naveta 601, de la Bucur Obor, pana la Gara Basarab”, a transmis compania de transport public.

Directorul general al STB Daniel Istrate a declarat că potrivit primelor informații ar fi vorba despre o eroare umană.

Conducătorii de tramvaie au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇