Două grupuri de români sunt blocate pe Aeroportul Dubai. Cum arată pistele inundate (Video)

Două grupuri de români sunt blocate pe Aeroportul Dubai. Cum arată pistele inundate (Video)

Două grupuri de cetățeni români sunt blocate pe Aeroportul Internațional Dubai, după ce cursele lor aeriene au fost anulate, din cauza fenomenelor meteo extreme.

Amintim că aeroportul a fost afectat de ploi puternice, care au inundat pistele.

„În contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenție și monitorizează situația a două grupuri de cetățeni români aflați în Aeroportul Internațional Dubai, ale căror curse aeriene au fost anulate”, este anunţul oficial de la MAE.

ADVERTISING

Reprezentanții Consulatului României la Dubai susţin că au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile aeroportuare și reprezentanții companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetățenilor români sunt respectate în această situație.

De asemenea, reprezentanții oficiului consular mențin dialogul în permanență cu românii blocaţi și le-au recomandat să respecte instrucțiunile autorităților locale, pentru a evita riscuri generate de această situație cu caracter excepțional.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă nici reprezentanţii consulatului nu pot ajunge la aeroport, pentru că arterele rutiere sunt blocate de ape și traficul nu a fost încă reluat.

„Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile emirateze, este preconizată o ameliorare a stării vremii, fiind întreprinse demersuri pentru reoperaționalizarea pistelor Aeroportului Internațional Dubai începând cu ora 17:00 (ora locală).

Consulatul General al României la Dubai continuă dialogul cu autoritățile emirateze și cu cetățenii români, acordând asistență consulară, conform competențelor”, se menționează în comunicatul MAE.

ADVERTISING

Iată cum arată aeroportul inundat:

Mulţi oameni sunt blocaţi pe aeroportul din Dubai:

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai:

  • + 971 4 3492970,
  • + 971 4 3492972,
  • + 971 4 3492973,
  • +971 4 3492974,
  • +971 4 3856771

Apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +971 50 937 4516.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇