Dosarul 10 August se redeschide la DIICOT: Giorgiana Hosu a infirmat parțial soluția de clasare

Dosarul 10 August se redeschide la DIICOT: Giorgiana Hosu a infirmat parțial soluția de clasare

Procurorul șef al DIICOT a infirmat parțial ordonanța care decidea clasarea Dosarului 10 August. Astfel, Giorgiana Hosu a decis să infirme soluția de clasare care îi viza pe șefii de la acea dată ai Jandarmeriei.

Hosu a redeschis urmărirea penală pentru infracțiunile de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă și favorizarea făptuitorului, arată un comunicat remis marți de DIICOT.

ADVERTISING

Cei vizați de anchetă sunt colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Hosu a menținut soluția de clasare dispusă în cauză cu privire la acuzația de lovitură de stat.

Dosarul a fost înaintat judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București în vederea confirmării. Așadar, un judecător va avea ultimul cuvânt în ce privește redeschiderea Dosarului 10 August.

ADVERTISING

După rămânerea definitivă, dosarul va fi declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare, care va continua ancheta care îi vizează pe jandarmii care au dat dovadă de comportament abuziv.

Citește și:

Peste 57.000 de persoane au semnat petiția Declic și îi cer procurorului general redeschiderea Dosarului 10 August

Augustin Lazăr, despre clasarea parțială a dosarului 10 august. Marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați

Vlad Gheorghe, manifestant bătut în 10 august. “Soluția este o mârșăvie! Nu am fost niciodată audiat de procurorii DIICOT”

ADVERTISING

DIICOT, puciul și dosarul 10 august

Dosarul 10 August: Un membru al comunității #Rezist a contestat clasarea acuzațiilor față de șefii Jandarmeriei

Cine a pus bomba 10 August și de ce. Testul procurorului general

Dosarul 10 august. Ordonanța DIICOT, o apologie a agresorului. Raționamentul prin care victima a fost transformată în călău


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇