Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul celor doi muncitori care au murit pe un şantier din Bucureşti

Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul celor doi muncitori care au murit pe un şantier din Bucureşti

Poliția Capitalei a deschis dosar penal în cazul tragediei de luni, când doi muncitori au murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste ei în centrul Bucureştiului.

Dosarul penal a fost deschis in rem (cu privire la faptă), pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

„Ieri, în jurul orei 16:55, Secția 11 Poliție a fost sesizată că pe o stradă din Sectorul 3, mai mulți muncitori care săpau un sanț au fost surprinși de malul de pământ care s-a surpat peste ei.

ADVERTISING

La fața locului au sosit polițiști ai Secției 11 Poliție care au întreprins activități care să faciliteze intervenția I.S.U. (...)

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și Serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, a transmis, marți, Poliția Capitalei.

Context

Mai mulţi muncitori au fost surprinşi, luni, de prăbuşirea unui mal de pământ în centrul Capitalei, în zona Biblioteca Naţională – Ministerul Culturii.

ADVERTISING

Doi dintre muncitori au fost scoși morți de sub pământ, iar alți patru au fost transportați la spital, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București Ilfov, la finalul unei intervenții care a durat 5 ore.

Cinci dintre aceștia au fost surprinși de căderea mlului de pământ, iar o a șasea persoană a fost rănită ușor la picior, dar nu a fost prinsă sub pământ.

Citește mai multe despre această tragedie:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇