Donald Trump (încă) nu poate găsi Ungaria pe hartă

Donald Trump (încă) nu poate găsi Ungaria pe hartă

La mai puţin de o săptămână după ce fostul preşedinte american a confundat Ungaria cu Turcia – numindu-l pe premierul ungar Viktor Orbán drept lider al Turciei – Donald Trump a greşit complet graniţele Ungariei.

Fostul preşedinte SUA crede că Ungaria are graniţă cu Rusia.

"A auzit cineva vreodată de Viktor Orbán? El este şeful Ungariei. Ungaria se învecinează atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia", a declarat Donald Trump, duminică, în timpul unui miting în Sioux City, Iowa.

Nu este prima dată când Donald Trump insinuează că Ungaria se învecinează cu Rusia, el făcând aceeaşi greşeală la un miting săptămâna trecută, în New Hampshire, scrie Politico.

ADVERTISING

Povestea de dragoste dintre Trump şi Orbán nu este una nouă, dar relaţia a înflorit în ultima vreme, pe fondul izolării lui Orbán pe scena europeană.

Duminică, Trump l-a numit pe Orbán un "jucător foarte puternic" şi un "tip foarte dur", lăudându-l pe liderul Ungariei pentru că nu permite migranţilor să intre în ţara sa.

La rândul său, Viktor Orbán a sprijinit campania lui Donald Trump, postând pe Facebook o fotografie în care poartă o şapcă pe care i-ar fi trimis-o candidatul republican cu numele lui şi o dedicaţie scrisă de mână.

395335584_882730629891203_9166670491156390410_n
Foto: Facebook/Orban Viktor

Dar, în ciuda prieteniei lor, Trump pare să aibă dificultăţi când e vorba de localizarea Ungariei pe hartă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă Orbán nu ar trebui să o ia personal - gafele lui Trump în materie de geografie nu se limitează la Ungaria. Când a urcat pe scenă duminică, Trump le-a mulţumit locuitorilor din Sioux Falls. Doar că el nu se afla în Sioux Falls, Dakota de Sud, ci în Sioux City, Iowa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇