Donald Trump este obligat să plătească daune de 83,3 milioane de dolari pentru viol și defăimare

Donald Trump este obligat să plătească daune de 83,3 milioane de dolari pentru viol și defăimare

Juraţii au decis vineri că fostul preşedinte Donald Trump trebuie să îi plătească scriitoarei E Jean Carroll 18,3 milioane de dolari drept compensaţii şi 65 de milioane de dolari ca daune punitive, în total 83,3 milioane de dolari.

În momentul anunţării verdictului, Trump, nu se mai afla în instanţă. Fusese mai devreme, dar plecase furios.

Juraţii tribunalului federal din Manhattan - şapte bărbaţi şi două femei - au deliberat timp de aproape trei ore, trebuind să ajungă la un verdict unanim.

Din cauza interesului enorm stârnit de acest proces, juraţii au rămas anonimi şi au fost chiar îndemnaţi să folosească nume false atunci când vorbesc între ei. De asemenea, ei au fost aduşi cu mijloace sigure din locaţii nedezvăluite la tribunal, ceea ce se întâmplă de obicei numai în cazurile în care este vorba despre clanuri mafiote.

ADVERTISING

Fosta editorialistă a revistei Elle, E. Jean Carroll, îl acuză pe Donald Trump că a violat-o în anii ’90.

Carroll, acum aproape de 80 de ani, a depus plângerea în 2022 la tribunalul federal din Manhattan în baza unei noi legi care le-a dat victimelor agresiunilor sexuale care aveau peste 18 ani la data comiterii faptei un termen de un an pentru a-și acționa în judecată agresorii, chiar dacă abuzul a avut loc cu mult timp în urmă.

Scriitoarea susține că agresiunea s-a produs într-o încăpere a unui magazin de haine de lux din New York, în urmă cu 27 de ani. Ea l-a dat în judecată pe Trump și pentru defăimare, după ce acesta a acuzat-o că minte când ea a lansat prima oară acuzațiile, în 2019.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fostul președinte american a negat că a violat-o pe Carroll sau că o cunoștea la momentul respectiv, spunând că nu era genul lui de femeie. El a susţinut că afirmațiile acesteia sunt minciuni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇