Doi polițiști au fost reținuți, pentru că au construit case pe care le vindeau și foloseau mașinile din dotare în interes personal

Doi polițiști au fost reținuți, pentru că au construit case pe care le vindeau și foloseau mașinile din dotare în interes personal

Doi agenţi de poliţie de la IPJ Satu Mare au fost reţinuţi pentru că au construit imobile pe care le vindeau, obţinând astfel profit, ceea ce reprezintă operaţiuni incompatibile cu funcţia.

În plus, cei doi foloseau autospecialele de poliţie pentru deplasări personale, în timpul programului de serviciu, fie la depozite de materiale de construcţii, fie la imobilele aflate în construcţie.

Cei doi poliţişti sunt acuzaţi de efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, dar şi delapidare.

ADVERTISING

Această activitate s-a produs în perioada 2020-2022, timp în care cei doi agenţi au construit mai multe imobile pe raza judeţului Satu Mare şi au obţinut foloase necuvenite, constând în diferenţa dintre suma cu care vindeau clădirile şi suma declarată ca fiind valoarea pe care o avea imobilul după construire, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

De asemenea, cei doi au administrat firme şi au cumpărat materiale de construcţii. Au angajat personal şi au făcut contracte cu diferite firme pentru construirea şi vânzarea imobilelor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Totodată, în scopul efectuării activităţilor anterior menţionate, persoanele în cauză, au efectuat deplasări cu autospecialele de poliţie cu care erau planificaţi în serviciul de patrulare şi s-au deplasat, în timpul programului de serviciu, fie la depozite de materiale de construcţii, fie la imobilele aflate în construcţie", precizează sursa citată.

După patru percheziţii în Satu Mare, cei doi poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Ca urmare a faptului că persoanele în cauză au calitatea de agenţi de poliţie în cadrul IPJ Satu Mare, urmărirea penală a fost efectuată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇