Doi câini au ajutat la cea mai mare captură de ecstasy din România

Doi câini au ajutat la cea mai mare captură de ecstasy din România

Două echipe canine ale Autorității Vamale Române au contribuit la captura record de 230.000 de pastile de ecstasy, realizată marți în județul Argeș de către DIICOT.

În perioada septembrie-octombrie 2023, doi cetățeni turci, aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau fără forme legale, au depozitat 231.997 de comprimate de ecstasy (MDMA, drog de mare risc) pe care urmăreau să le vândă.

În urma percheziției au fost descoperite și ridicate dintr-o remorcă garată într-o parcare privată din județul Argeș 46 de pungi, de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conținând în total 231.997 comprimate ecstasy.

🎦 #Captură #record de #ecstasy, în România. Procurorii DIICOT au găsit droguri în valoare de 4.000.000 de euroVideo: DIICOT - IGPR

Publicată de Actualitatea Prahoveană pe Marţi, 10 octombrie 2023

Kaya și Tano, doi câini specializați în detecția de droguri, țigări și bani, au fost folosiți în această operațiune. Astfel, pe parcursul controlului de specialitate, câinele de serviciu Kaya a reacționat prin marcaj activ, semnalând prezența drogurilor în interiorul unei semiremorci, aflată în poziție centrală în spațiul de parcare.

👏👏👏𝐊𝐀𝐘𝐀 🐕‍🦺ș𝐢 𝐓𝐀𝐍𝐎 🐕‍🦺 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚̆ 𝟏𝟎𝟔 𝐤𝐠 𝐝𝐞 𝐄𝐜𝐬𝐭𝐚𝐬𝐲 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟒.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐞𝐮𝐫𝐨❗𝐂𝐀𝐏𝐓𝐔𝐑𝐀̆ 𝐑𝐄𝐂𝐎𝐑𝐃 𝐃𝐄 𝐂𝐎𝐌𝐏𝐑𝐈𝐌𝐀𝐓𝐄...

Publicată de Autoritatea Vamală Română pe Miercuri, 11 octombrie 2023

A urmat o verificare amănunțită a zonei indicate de Kaya, unde au fost găsite mai multe colete/pungi de plastic care conțineau 105,8 kg de comprimate de ecstasy. Valoarea pe piață a drogurilor depășește patru milioane de euro, potrivit Autorității Vamale Române (AVR).

CAPTURĂ RECORD!Peste 230.000 de comprimate de ecstasy descoperite!📍Locație - județul Argeș💶 Valoare - 4 milioane de...

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 10 octombrie 2023

Kaya se află încă în proces de formare/pregătire la Centrul de Instruire Echipe Canine al AVR.

ADVERTISING

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus luni reținerea celor doi cetățeni turci pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇