Cutremurul de azi din Gorj a avut 19 replici în mai puțin de opt ore. Prefectura suspendă relațiile cu publicul

Cutremurul de azi din Gorj a avut 19 replici în mai puțin de opt ore. Prefectura suspendă relațiile cu publicul

Cutremurul cu magnitudinea 5,7 pe Richter, produs marţi în judeţul Gorj, a avut 19 replici în mai puțin de opt ore, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Acestea au avut intensitate între 2 și 4,1 pe scara Richter. Toate replicile au fost de suprafață, cu o altitudine cuprinsă între 3 și 15 metri.

Seismul cu magnitudinea de 5,7, care a avut loc la ora locală 15:16, este al doilea din zonă într-un interval de 24 de ore. Primul cutremur, de 5,2 pe Richter, s-a produs luni la o adâncime de 16,5 kilometri.

ADVERTISING

Cel mai mare seism din 2022 s-a produs în data de 3 noiembrie şi a avut magnitudinea de 5,4, în timp ce în 2021 a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur de 4,7 pe Richter.

Prefectura suspendă relaţiile cu publicul

Prefectura Gorj şi serviciile de paşapoarte şi permise îşi suspendă miercuri activitatea de relaţii cu publicul, au anunţat, marţi seara, reprezentanţii instituţiei.

"Instituţia Prefectului Judeţul Gorj şi cele două servicii comunitare, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Gorj şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Gorj, îşi vor opri mâine, 15 februarie, activitatea de relaţii cu publicul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Persoanele programate în această zi sunt rugate să se reprogrameze în zilele următoare. Singura activitate de mâine a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Gorj va fi proba practică (examenul de traseu)", a transmis conducerea Prefecturii Gorj.

În urma cutremurului de marţi, Sala Maură din incinta instituţiei, unde au loc şedinţele şi întâlnirile importante, a fost afectată, bucăţi din tavan prăbuşindu-se.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇