Cutremur cu magnitudine de 7,2 în nord-estul Japoniei. Autorităţile au emis alertă de tsunami (Video)

Cutremur cu magnitudine de 7,2 în nord-estul Japoniei. Autorităţile au emis alertă de tsunami (Video)

Un seism cu magnitudinea 7,2 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în apropiere de coasta de nord-est a Japoniei, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze (JMA) care a transmis un avertisment de tsunami, scrie AFP.

Cutremurul, resimţit şi în capitala Tokyo, s-a produs la ora 9.09 GMT, la o adâncime de 60 de kilometri sub Oceanul Pacific şi chiar în faţa prefecturii din Miyagi, potrivit JMA.

Tsunami Alert Issued after Magnitiude 7.2 Earthquake in Japan’s Miyagi

A powerful earthquake has rocked northeastern Japan and was felt as far away as Tokyo, about 400km to the south.

Posted by Hong Kong International Business Channel on Saturday, March 20, 2021

Institutul de Studii Geologice din Statele Unite (USGS) a evaluat magnitudinea seismului la 7,0.

ADVERTISING

Un cutremur ca în 1977 ar putea face peste 25.000 de victime, în București. Câte clădiri riscă să se prăbușească și ce face administrația lui Nicușor Dan pentru a preveni o tragedie

Nu au fost semnalate pagube la Miyagi şi furnizorii de electricitate evaluează situaţia centralelor nucleare din zonă, potrivit mass-media japoneze. 

M6.9 earthquake strikes northeastern Japan

Northeastern Japan was hit by a magnitude 6.9 earthquake at around 6 p.m. local time on Saturday. A tsunami advisory was issued for Miyagi Prefecture, but it was lifted about an hour and a half later.

Posted by NHK WORLD-JAPAN on Saturday, March 20, 2021

Acest cutremur puternic s-a petrecut când Japonia marchează zece ani de la tripla catastrofă din 11 martie 2011 care a devastat nord-estul ţării: un seism cu magnitudine 9.0 a fost urmat de un tsunami gigant şi mortal, care a declanşat accidentul nuclear de la Fukushima.               

ADVERTISING

Luna trecută, această regiune, Tohoku, din care fac parte şi prefecturile Fukushima şi Miyagi, a fost afectată de un seism submarin cu magnitudine 7,3, care nu a fost urmat de un tsunami. O sută de persoane au fost rănite iar pagubele materiale au fost limitate. 

Situată la intersecţia mai multor plăci mari tectonice, Japonia este aproape zilnic afectată de cutremure. Ţara are norme stricte de construcţie pentru ca toate clădirile să reziste la seisme puternice.     

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇