Cum explică autoritățile problemele cu plaja de la Mamaia: Noi am construit pentru viitor, nu pentru prezent

Cum explică autoritățile problemele cu plaja de la Mamaia: Noi am construit pentru viitor, nu pentru prezent

Plaja din Mamaia a fost lărgită, dar acest lucru i-a nemulțumit pe turiști. Nisipul nu mai e la fel de fin, panta de intrare în apă este prea abruptă și ai prea mult de mers până la apă.

Paul Cononov, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a explicat că plajele nu au fost construite pentru turiștii din prezent, ci… pentru cei din viitor.

„Noi am construit plaje pentru viitor, nu pentru prezent. Am construit plaje pentru generațiile care vor urma. Aceste plaje sunt într-o continuă dinamică. De la an la an, ele se vor schimba. Sunt modelări făcute de experți, de cei mai buni specialiști din lume.

ADVERTISING

În 10 ani, lățimea plajei (n.r. pe zona din Mamaia) va fi mai mică cu 35 de metri și se va stabiliza apoi. Vorbim de aproape 7 kilometri de plajă. Tot volumul de nisip se va muta în zona Năvodari, care va crește. În 50 de ani, plaja va scădea cu 100 de metri”, a declarat el într-o emisiune.

„Vom ajunge, în 2-3 ani, ca undeva între 60 și 80 de metri de mal să avem un metru adâncime. În 2-3 ani, pentru că există această perioadă de așezare. E o zonă în continuă mișcare”.

Și, referindu-se și la ultima problemă semnalată de turiști, cea cu nisipul, șeful ABADL spune că granulometria se va rezolva tot „în timp”.

ADVERTISING

Citește mai multe despre acest subiect:

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇