Cum au supraviețuit doi bărbați pierduți în Oceanul Pacific pentru 29 de zile

Cum au supraviețuit doi bărbați pierduți în Oceanul Pacific pentru 29 de zile

Doi locuitori din Insulele Solomon, care s-au rătăcit în Oceanul Pacific, au reuşit să supravieţuiască timp de 29 de zile cu nuci de cocos, portocale şi rugăciuni, fiind salvaţi în largul coastelor Papua Noua Guinee, la 400 de kilometri distanţă de casă.

Cei doi se deplasau între două insule din imprevizibila Mare Solomon, când barca de şapte metri în care se aflau a fost surprinsă de o furtună, la câteva ore de la începerea călătoriei, pe 3 septembrie, relatează AFP.

Livae Nanjikana şi Junior Qoloni nu au mai văzut pământul din cauza "ploii abundente, a norilor negri şi a vânturilor violente", după cum a povestit Nanjikana vineri, pentru Solomon Islands Broadcasting Corporation.

ADVERTISING

Cu bateria GPS descărcată şi la lăsarea întunericului, ei au oprit motorul de 60 de cai putere pentru a economisi combustibil.

Cei doi bărbaţi şi-au petrecut prima noapte în ploaie şi în bătaia vântului, care a dus barca mai departe în larg.

În primele nouă zile, ei au mâncat portocalele pe care le aduseseră în călătorie. După ce acestea s-au terminat, Livae Nanjikana a explicat că au supravieţuit cu "apă de ploaie, nuci de cocos şi credinţa noastră în Dumnezeu, pentru că ne rugam zi şi noapte".

Colectând apa de ploaie într-un sac de pânză, cei doi bărbaţi au pornit motorul imediat ce au văzut o nucă de cocos pe apă şi s-au grăbit să o recupereze.

ADVERTISING

"După câteva zile, pentru că ne-am rugat, Dumnezeu ne-a dat ideea de a construi un dispozitiv pentru a naviga. Aşa că am amenajat o structură asemănătoare cu un catarg cu ajutorul vâslelor şi pânzei şi am urmat direcţia vântului", a explicat Livae Nanjikana.

Vela i-a dus pe insula Noua Britanie din Papua Noua Guinee, unde au zărit în depărtare un pescar. Atunci au pornit motorul pentru a accelera în direcţia lui, dar au rămas fără combustibil. "Am ţipat şi am dat din mâini până când ne-a vazut şi a vâslit spre noi", a spus Nanjikana.

ADVERTISING

"Când a ajuns la noi, l-am întrebat unde ne aflam", a spus el, adăugând că pescarul le-a răspuns că erau în Papua Noua Guinee.

Cei doi bărbaţi se află încă la Pomio, pe insula Noua Britanie din Papua Noua Guinee, în timp ce se fac aranjamente pentru a trimiterea lor înapoi în Insulele Solomon.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇